maanantai 18. marraskuuta 2019

Kalaisa pasta kahdelle


Yleensä vedeneläväpasta sisältää katkarapuja tai simpukoita, mutta kyllä pastan joukkoon sopii myös kala. Tämä pastakastike soveltuu sekä tuoreelle kalalle että edelliseltä aterialta jääneen kypsän kalan jatkojalostukseen. Kastike perustuu klassisen ranskalaisen (mirepoix) ja italialaisen (soffritto) keittiön kasvisten, sipulin, varsisellerin ja porkkanan ”pyhään kolminaisuuteen”. Kun nämä kasviskuutiot on ensin kuullotettu, kastikkeen makua voi ryhtyä jatkamaan muilla aineksilla haluamaansa suuntaan ja suunta on aina oikea. Tällä kertaa suuntana oli fenkoli ja kala.


Kalapasta kahdelle

150 g  tagliatelle- tai pappardellepastaa

nokare voita
2 rkl  oliiviöljyä
1  iso sipuli pieninä kuutioina
1  sellerinvarsi pieninä kuutioina
1  pieni porkkana pieninä kuutioina
1  valkosipulinkynsi hienonnettuna
1  pieni fenkoli pieninä kuutioina
hyppysellinen fenkolinsiemeniä
2 dl  kuumaa vettä
200-250 g  hienonnettua kalaa
1 iso  pihvitomaatti pieninä paloina
1 rkl  sitruunan mehua
1 tl  timjaminlehtiä
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

raastettua sitruunankuorta
fenkolintöyhtöjä
tuoretta timjamia


Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna pannulla voi ja oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli, selleri sekä porkkana. Lisää valkosipuli, fenkoli sekä fenkolinsiemenet  ja kuullota ainekset lähes kypsiksi.

Laita pasta kiehumaan ja ajastin päälle.

Lisää kuuma vesi, kala sekä tomaattikuutiot ja hauduta kaikki ainekset kypsiksi. Lisää tilkka vettä jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa. Mausta sitruunan mehulla, timjaminlehdillä, suolalla sekä mustapippurilla, sekoita ja kuumenna vielä kerran kiehuvaksi.

Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon.

Viimeistele annokset lautasella raastetulla sitruunankuorella, hienonnetulla fenkolintöyhdöillä ja tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja: