Naudan poskia harvemmin näkyy tarjolla kuluttajille. Vahinko,
sillä oikein valmistettuna se on todella maukasta lihaa. Valmistin nämä naudan
posket painekeittimessä, mutta niiden tekeminen onnistuu myös uunissa tai slow cookerilla
– aikaa vain kuluu paljon enemmän ja nestemäärää tulee tarkkailla, etteivät
posket kuivu. Painekeittimessä nämä kypsyvät vajaassa parissa tunnissa, kun
uunissa tai haudutuspadassa valmista joutuu odottamaan jopa 12 tuntia.
Naudan posket painekeittimessä
n. 1,5 kg naudan poskia
1 rkl rypsiöljyä
2-3 sipulia
4-6 valkosipulin
kynttä
5cm pala tuoretta inkivääriä
1 dl soijakastiketta
2,5 dl vettä
0,5 dl kuivaa sherryä tai kiinalaista Shaoxing viiniä
2 tähtianista
1 tuore
chilipalko
haudutusliemi
2 rkl fariinisokeria
½ dl tummaa
soijakastiketta
Kuori ja lohko sipulit ja
valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limetin mehu talteen.
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä poskia ja sipuleita hetki. Laita
kaikki muut aineet painekeittimeen ja lisää lopuksi ruskistetut posket ja
sipulit. Sulje kansi ja höyryventtiili, aseta tehoksi täysteho ja ajaksi 75
minuuttia. Anna paineen laskea. Avaa kansi ja nosta posket varovasti
keittimestä. Siivilöi liemi kasariin, lisää fariinisokeri sekä tumma
soijakastike ja keitä kokoon niin, että puolet liemestä on jäljellä.
Uskomattoman lyhyessä ajassa
sitkeääkin sitkeämpi lihapala muuttuu suussa sulavaksi herkuksi, joka
hinta/maku –suhteessa hakkaa fileet ja paistit mennen tullen.
Haudutetut naudan posket ovat kuin
tehdyt kulhoruokaan sopivaksi proteiiniksi. Ne ovat niin pehmeitä, että
syömiseen riittää pelkkä haarukka tai syömäpuikot, veistä ei tarvita. Siksipä
asettelimme nämä kauniisti villiriisin ja kasvisten kanssa kulhoon. Sopii
epätrendikkäälle ruokablogille herätä kulhoruokaan nyt vasta, kun se muuten
alkanee olla jo ihan vanhanaikaista.
2 kommenttia:
Mitään kalvoja ei siis tarvitse poistaa? Minä olen valmistanut poskia vain hauduttamalla enkä ole viitsinyt poistella kalvoja, koska se on työlästä, mutta se vaatii sitten pari lisätuntia hauduttamiseen. Harvoin niitä tosiaan näkee myynnissä.
Näkyy meneen posket Tuplaespresson nimiin...En todellakaan poistanut kalvoja lainkaan koska nin kuin sanoit se on työlästä ja siinä tuppaa samalla tulemaan hävikkiäkin. Pari suurinta kalvoa eivät olleet täysin hävinneet, mutta ne oli helppo siirtää ruokaillessa sivuun. Huonon saatavuuden lisäksi tuntuu hintakin olevan nousussa.
Lähetä kommentti