sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Pasta conchiglioni eli täytettyä simpukkapastaa



Maailmassa on kymmeniä erilaisia pastamuotoja, joita useimpia saa myös Suomesta. Toisia löytyy täältä helpostikin, toisia saa metsästää vähän pidempään, kuten conchiglionia eli isoa simpukkapastaa. Onneksi satuin eräänä päivänä kävelemään pitkin Korkeavuorenkatua ja Eiringin kohdalla keksin mennä sinne kyselemään näitä jättipastasimpukoita. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta siinä kaupassa kannattaa piipahtaa aika ajoin. Siellä on paljon muutakin laadukasta omaa tuontia, jota ei välttämättä löydy muualta. Ja tietenkin conchiglioneja, jotka soveltuvat erityisen hyvin täytettäviksi.


Conchiglioni pinaatti-ricottatäytteellä ja jauhelihakastiketta
(neljälle)
                                                                   
tilkka ruokaöljyä
1 rkl voita
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tölkki (400 g) Mutti tomaattimurskaa
pari oksaa puuvartista timjamia
pikku liraus soijaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

20-24 conchiglioni –simpukkapastaa
100 g tuoretta pinaattia
250 g tölkki Ricottaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

60-75 g mozzarellaraastetta


Kuumenna pannulla öljy ja voi ja kuullota siinä hienoksi leikattu keltasipuli. Kun sipuli on lähes valmis, lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja kuullota vielä hetki. Nosta sipulit pannulta odottamaan. Ruskista sitten jauheliha ja lisää tilkka öljyä mikäli on tarpeen. Palauta pannulle kuullotetut sipulit ja kaada joukkoon tomaattimurska. Revi timjamista lehdet ja laita ne maustamaan jauhelihaa. Keittele seosta matalahkolla lämmöllä.

Sillä välin kun kastike kiehuu, keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä. Pussin kyljessä ei ollut keittoaikaa, mutta näille 15 minuuttia oli sopiva. Kun pasta on ”al dente”, nosta se vedestä ja laita ”simpukankuoret” odottamaan siten että ne eivät kosketa toisiaan eivätkä siten tartu toisiinsa. Freesaa sitten pastan keitinliemessä pinaatti, valuta ja hienonna se. Sekoita keskenään pinaatti sekä ricotta ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.


Mausta jauhelihakastike tilkalla soijaa sekä suolalla ja mustapippurilla. Levitä kastike uunivuoan pohjalle. Täyte pastakuoret pinaatti-ricottaseoksella ja nosta ne vierekkäin kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta ja gratinoi uunissa grillivastuksen alla kunnes juusto sulaa ja saa hiukan väriä. Tarjoile heti.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teimme tätä tänään ja voi että oli hyvää! Kiitos ihanasta reseptistä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos kiittämisestä.
Kiva että nämä meidän perhereseptit kelpaavat muillekin :)