perjantai 26. lokakuuta 2018

Pienet uunimunakkaat punajuuresta ja fetasta


Lammasaterian valmistuksesta jäi sen verran punajuurta ja fetajuustoa, että ne jatkojalostettiin pikku munakasmuffineiksi, jollaiset on helppo tarjota aamiaiseksi tai vaikka napata jääkaapista pieneksi hiukopalaksi. Yhteen kuuden kolon muffinivuokaan tarvitaan neljä munaa.

Tämän ohjeen punajuuri, feta ja kevätsipuli on helppo korvata lähes millä tahansa lihalla/kasviksilla/juustolla mitä jääkaapista sattuu löytymään.


Pienet uunimunakkaat

4 munaa
3 rkl maustamatonta jogurttia
1 kypsä ja kuorittu punajuuri
1-3 kevätsipulia
pieni pala fetaa
2 rkl hienoksi leikattua ruohosipulia
1 dl juustoraastetta (mozzarella)
suolaa ja mustapippuria myllystä
hiukan voita

Riko munat kulhoon, lisää jogurtti ja vatkaa tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voitele 6 kpl muffinivuoan koloja voilla. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi ja punajuuri muuten vaan pieniksi paloiksi.

Jaa paistovuoan koloihin tasan kevätsipuli, punajuuripalat, feta muruina, ruohosipuli sekä juustoraaste ja munamassa. Kypsennä munakkaita uunissa 200 asteessa noin 20-22 minuuttia.


Ei kommentteja: