Eilisestä
lettutaikinasta tuli niin monta kreppiä, ettei niitä millään pystynyt kahden
hengen voimin tuhoamaan pelkkänä makeana jälkiruokana. Niinpä teinkin mascarponevaahtoa
vain noin puolikkaan annoksen ja säästin loput krepit seuraavaan päivään
nautittaviksi suolaisten täytteiden kanssa. Kun lettutaikinaan ei lisätä
sokeria, sitä voi käyttää sekä makeaan että suolaiseen.
Täytteeksi
voi laittaa melkein mitä tahansa mitä muutenkin laittaisi johonkin pizzaan tai
piirakkaan. Minä täytin krepin puolikkaan samoilla aineksilla joita voisin
käyttää pizzaan: tomaattikastiketta, kinkkua, kevätsipulia ja juustoraastetta.
Lisäksi rikoin täytteiden päälle kananmunan ja taitoin letun toisen puolen
kanneksi. Tästä tuli nyt jonkinlainen ”calzone” tai ”quesadilla” tai jotain
sinne päin. Lopuksi ripottelin letun päälle hiukan juustoraastetta ja työnsin
pellin uuniin 200 asteeseen.
Paistoajaksi
riittää 10-12 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja reunat hiukan ruskistuneet. Minun tekeleeni oli
uunissa hiukan liian kauan (15 minuuttia), jolloin kananmunan keltuainen ehti
kypsyä kokonaan. Olisin halunnut sen mieluummin hiukan valuvana, mutta aina ei
voi onnistua – ei edes joka kerta. Kuitenkin ihan kelvollista
lounasruokaa, vaikka olikin pelkkiä tähteitä jääkaapista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti