maanantai 1. helmikuuta 2016

Nyhtöpossusta helppo lihapiirakka


On ruokia, joita ei kertakaikkiaan voi tehdä pieniä määriä, kuten nyhtöpossu tai karjalanpaisti tai joulukinkku. Niinpä niistä usein jää ainakin toiseksi ja ehkä vielä kolmanneksikin ateriaksi. Hyvästä, kypsästä lihasta (ja kasviksista) voi jalostaa helpon lounasruoan, joka valmistuu käden käänteessä ja joka on kätevä vaikka ottaa töihin mukaan. Liha (ja kasvikset) ripotellaan kahden taikinakerroksen väliin ja paistetaan uunissa. Tätä voi kutsua lihapiirakaksi tai nyhtöpossukakuksi tai blenderipiirakaksi, tai ihan miten haluaa.


Nyhtöpossukakku / lihapiirakka / blenderipiirakka

200 - 250 g kypsää lihaa (nyhtöpossua, joulukinkkua, tms)
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 dl pakasteherneitä
taikina
2 munaa
1 dl ruokaöljyä
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoa
2 rkl Maizenaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria rouheena

Kaada kaikki taikinan ainekset blenderin kannuun ja surauta tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteita jos siltä tuntuu. Kaada puolet taikinasta voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 18 x 25 cm) pohjalle, ripottele päälle pieniksi paloiksi leikatut liha ja kirsikkatomaatit sekä herneet  (tässäkin vaiheessa voi lisätä mausteita). Kaada loppu taikina täytteelle, tasoita pinta ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja pinta hiukan ruskettunut.


Ei kommentteja: