Valmiiksi
grillatuista broilerinkoivista tulee helposti maukas keitto, joka valmistuu
tuotapikaa. Kanakeitto soveltuu erityisesti tähän vuodenaikaan, jolloin
liikkeellä on paitsi influenssaa, myös sekalainen määrä erilaisia todella
sitkeitä muun sortin flunssaviruksia. Sanotaanhan, että äidin kanakeitto on
paras lääke melkein mihin tahansa vaivaan. Eikä tarvitse edes sairastaa
keittääkseen tätä ihanaa, itämaisesti maustettua kanakeittoa. Vaikka
mausteluettelo on pitkä, kookosmaito kesyttää ja tasapainottaa maut.
Kaukoidän kanakeitto kahdelle
2
grillattua broilerinkoipea
1
rkl oliiviöljyä
1
sitruunaruoho noin 2 cm paloina
muutama
ohut viipale galangaljuurta
1/4
tl korianterinsiemeniä
parin
sentin pätkä tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1
valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1
kuivattu linnunsilmächili
1
tähtianis
5
dl kanalientä
1
rkl kalakastiketta
2
dl kookosmaitoa
80
g munanuudeleita (keittoaika 4 min)
kourallinen
tuoretta korianteria hienonnettuna
kourallinen
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
1
pieni punasipuli ohuina viipaleina
Perkaa
broilerinkoivista lihat, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja jätä odottamaan.
Kuumenna
kattilassa tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä sitruunaruoho, galangaljuuri,
korianterinsiemenet, inkivääri, valkosipuli, linnunsilmächili sekä tähtianis.
Sekoittele mausteita muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä ja lisää sen
jälkeen kanaliemi sekä kalakastike. Keitä lientä parin minuutin ajan kunnes se
on hyvin maustunut ja siivilöi mausteet pois.
Lisää
siivilöityyn liemeen kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää nuudelit sekä kanasuikaleet
ja keittele niitä sen aikaa että nuudelit kypsyvät. Lisää lopuksi korianteri,
basilika sekä kevätsipuli ja tarjoile keitto. Lisää punasipuliviipaleet
keittoon vasta lautasella.
2 kommenttia:
Mä niin haistan ja maistan nämä aromit!
Ja tästä tykkää pienetkin ruokailijat, kun maustesattumat on siivilöity pois ja kaikki mitä on lautasella, on syötävää.
Lähetä kommentti