tiistai 10. helmikuuta 2015

Vasikannoisetit, gremolata ja huhtasienikastike



Juottovasikka on mietoa, vaaleaa ja hyvää lihaa. Kun sitä saa jostakin, niin kannattaa ottaa tilaisuudesta vaarin, kuten mummokin teki lavatansseissa. Yksi tapa nauttia juottovasikasta on valmistaa se italialaistyylisesti gremolatan ja huhtasienikastikkeen kera.


Gremolata

½                   sitruunan kuoren keltainen osa pienittynä
½                   ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
½                   valkosipulinkynttä hienona silppuna
hitunen          suolaa
ripsaus           mustapippuria myllystä
liraus             oliiviöljyä


Vasikannoisetit ja huhtasienikastike

                      vasikan sisä- tai ulkofileetä syöjien lukumäärän ja nälän mukaan viipaleina
                      suolaa
                      oliiviöljyä
                      voita
1                    pieni salottisipuli hienonnettuna
1 rkl               marsalaviiniä
                      kuivattuja huhtasieniä liotettuna
                      mustapippuria myllystä
1 dl                demi glacea
n. 2 dl            kermaa

Noisetit kai oikeastaan ovat sisäfileetä. Koska juottovasikan ulkofileekin on kooltaan pieni, annoin itselleni luvan kutsua siitä leikattuja viipaleita noiseteiksi. Pihvit maustetaan ennen paistamista suolalla ja paistetaan pannulla oliiviöljyn ja voin sekoituksessa kauniin ruskeiksi (ei ylikypsennetä). Ota pihvit sivuun vetäytymään ja kaada ylimääräinen rasva pois pannulta, mutta säästä ”all the good staff” pannulle. Lisää sitten hienonnettu salottisipuli ja viipaloidut sienet pannulle ja kuullota niitä. Lorauta viini pannulle ja irrottele sen avulla kaikki pannuun kiinni jäänyt hyvä maku mukaan. Lisää demi glace ja anna kastikkeen kiehua. Lorauta lopuksi vielä kerma joukkoon ja anna kiehua sakeaksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisukkeiksi keitin vihreää parsaa ja pappardellepastaa, joka mielestäni sopii hyvin sekä lihalle että kastikkeelle.


Ei kommentteja: