Juottovasikka
on mietoa, vaaleaa ja hyvää lihaa. Kun sitä saa jostakin, niin kannattaa ottaa
tilaisuudesta vaarin, kuten mummokin teki lavatansseissa. Yksi tapa
nauttia juottovasikasta on valmistaa se italialaistyylisesti gremolatan ja
huhtasienikastikkeen kera.
Gremolata
½ sitruunan
kuoren keltainen osa pienittynä
½
ruukkua lehtipersiljaa
hienonnettuna
½ valkosipulinkynttä hienona
silppuna
hitunen suolaa
ripsaus mustapippuria myllystä
liraus oliiviöljyä
Vasikannoisetit ja
huhtasienikastike
vasikan sisä- tai
ulkofileetä syöjien lukumäärän ja nälän mukaan viipaleina
suolaa
oliiviöljyä
voita
1 pieni salottisipuli
hienonnettuna
1
rkl marsalaviiniä
kuivattuja huhtasieniä
liotettuna
mustapippuria myllystä
1
dl demi glacea
n.
2 dl kermaa
Noisetit
kai oikeastaan ovat sisäfileetä. Koska juottovasikan ulkofileekin on kooltaan
pieni, annoin itselleni luvan kutsua siitä leikattuja viipaleita noiseteiksi.
Pihvit maustetaan ennen paistamista suolalla ja paistetaan pannulla oliiviöljyn
ja voin sekoituksessa kauniin ruskeiksi (ei ylikypsennetä). Ota pihvit sivuun
vetäytymään ja kaada ylimääräinen rasva pois pannulta, mutta säästä ”all the
good staff” pannulle. Lisää sitten hienonnettu salottisipuli ja viipaloidut
sienet pannulle ja kuullota niitä. Lorauta viini pannulle ja irrottele sen
avulla kaikki pannuun kiinni jäänyt hyvä maku mukaan. Lisää demi glace ja anna
kastikkeen kiehua. Lorauta lopuksi vielä kerma joukkoon ja anna kiehua
sakeaksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Lisukkeiksi
keitin vihreää parsaa ja pappardellepastaa, joka mielestäni sopii hyvin sekä
lihalle että kastikkeelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti