Jos
lasagnen valmistaminen tuntuu aivan liian hitaalta ja joka tapauksessa siitä
tulee aivan liikaa syötävää, cannellonit ovat hyvä vaihtoehto. Cannellonit voi
täyttää lähes millä tahansa ja kun ne kuorruttaa juustokastikkeella, niin
puolen tunnin kuluttua ruoka on valmista. Cannelloneja kartetaan ihan turhaan
sen vuoksi, että niiden täyttäminen olisi muka jotenkin vaikeaa. Ei se ole.
Täyte laitetaan pursotinpussiin ja pursotetaan cannellonit täyteen. Se on niin
helppoa.
Sienicannellonit
(neljälle)
50
g voita
60
g vehnäjauhoa
1
l maitoa
0,5
tl suolaa
valkopippuria
myllystä
1
punasipuli
1
rkl voita
200
g esikäsiteltyjä herkkutatteja (tai tuoreita herkkusieniä)
1
rkl vehnäjauhoa
12
cannelloniputkea
100
g mozzarellaraastetta
Valmista
ensin bechamelkastike. Sulata kattilassa voi ja ripottele voihin vehnäjauhot.
Sekoita noin minuutin ajan, mutta älä päästä jauhoja ruskistumaan. Lisää maito
3-4 erässä ja sekoita kastike tasaiseksi kun se alkaa sakeutua. Keitä
kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 5-10 minuuttia kunnes se ei
enää maistu vehnäjauholta. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja jätä kastike
odottamaan.
Sulata
kattilassa voi ja lisää hienoksi silputtu punasipuli. Kuullota sipulia kunnes se
on pehmennyt. Lisää hienoksi leikatut sienet ja sekoittele niitä sipuleiden
joukossa kunnes ne ovat lämmenneet. Ripottele näiden päälle 1 rkl vehnäjauhoa
ja sekoittele hetken aikaa. Kaada noin puolet bechamelkastikkeesta sienten
kanssa samaan kattilaan, sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää suolaa ja/tai
pippuria jos on tarpeen.
Kääräise
leivinpaperista pursotinpussi ja täytä se sienimuhennoksella. Pursota muhennos
cannelloniputkiin ja aseta cannellonit voideltuun uunivuokaan. Kuumenna
jäljelle jäänyt bechamelkastike ja sulata joukkoon mozzarellaraaste. Tarkista
mausteiden riittävyys ja lopuksi kaada juustokastike tasaiseksi kerrokseksi
cannellonien päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes
pinta on kauniin ruskea.
Sienicannellonien
kanssa sopii hyvin mm paistetut jättikatkaravut ja keitetty parsa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti