keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Sienitäytteiset cannellonit



Jos lasagnen valmistaminen tuntuu aivan liian hitaalta ja joka tapauksessa siitä tulee aivan liikaa syötävää, cannellonit ovat hyvä vaihtoehto. Cannellonit voi täyttää lähes millä tahansa ja kun ne kuorruttaa juustokastikkeella, niin puolen tunnin kuluttua ruoka on valmista. Cannelloneja kartetaan ihan turhaan sen vuoksi, että niiden täyttäminen olisi muka jotenkin vaikeaa. Ei se ole. Täyte laitetaan pursotinpussiin ja pursotetaan cannellonit täyteen. Se on niin helppoa.



Sienicannellonit
(neljälle)

50 g voita
60 g vehnäjauhoa
1 l maitoa
0,5 tl suolaa
valkopippuria myllystä
1 punasipuli
1 rkl voita
200 g esikäsiteltyjä herkkutatteja (tai tuoreita herkkusieniä)
1 rkl vehnäjauhoa
12 cannelloniputkea
100 g mozzarellaraastetta

Valmista ensin bechamelkastike. Sulata kattilassa voi ja ripottele voihin vehnäjauhot. Sekoita noin minuutin ajan, mutta älä päästä jauhoja ruskistumaan. Lisää maito 3-4 erässä ja sekoita kastike tasaiseksi kun se alkaa sakeutua. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 5-10 minuuttia kunnes se ei enää maistu vehnäjauholta. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja jätä kastike odottamaan.

Sulata kattilassa voi ja lisää hienoksi silputtu punasipuli. Kuullota sipulia kunnes se on pehmennyt. Lisää hienoksi leikatut sienet ja sekoittele niitä sipuleiden joukossa kunnes ne ovat lämmenneet. Ripottele näiden päälle 1 rkl vehnäjauhoa ja sekoittele hetken aikaa. Kaada noin puolet bechamelkastikkeesta sienten kanssa samaan kattilaan, sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää suolaa ja/tai pippuria jos on tarpeen.

Kääräise leivinpaperista pursotinpussi ja täytä se sienimuhennoksella. Pursota muhennos cannelloniputkiin ja aseta cannellonit voideltuun uunivuokaan. Kuumenna jäljelle jäänyt bechamelkastike ja sulata joukkoon mozzarellaraaste. Tarkista mausteiden riittävyys ja lopuksi kaada juustokastike tasaiseksi kerrokseksi cannellonien päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Sienicannellonien kanssa sopii hyvin mm paistetut jättikatkaravut ja keitetty parsa.


Ei kommentteja: