torstai 6. maaliskuuta 2014

Vain muutaman lihapullan tähden: sinihomejuusto-pinaattipasta
Kun aterialta jää muutamia lihapullia, niistä pitää kehitellä jotain uusioruokaa. Sinihomejuusto-pinaattikastike on yksi helpoimpia pastakastikkeita ja se valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu. Tässä käytettiin pastalaatuna fusillia, kun sellaista sattui olemaan ruokakaapissa juuri kahden hengen annos ja tietysti myös siksi, että fusilli kerää spiraalikierteisiinsä runsaasti maukasta kastiketta.


Sinihomejuusto-pinaattipasta

kahden hengen annos pastaa (fusilli)
100 g pakastepinaattia
0,5 dl maitoa
125 g sinihomejuustoa (esim paketti Aura Goldia)
50 g raastettua pecorinoa
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
50 g erilaisia vihreitä (rucola, punamangoldi ym)

tähteeksi jääneitä lihapullia


Laita pastavesi kiehumaan ja muista laittaa keitinveteen riittävästi suolaa. Kaada toiseen kattilaan pakastepinaatti, maito sekä murusiksi paloiteltu sinihomejuusto. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu. Sekoittele kastiketta kunnes pakastepinaatti ja sinihomejuusto on sulanut maidon joukkoon. Lisää pecorino sekä sitruunamehu ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Kun pastan keitinvesi kiehuu, kaada veteen pasta ja ajasta kello piippaamaan minuuttia ennen kuin pasta on pakkauksen ohjeen mukaan valmista. Huuhtele rucolat, punamangoldit ym ja jätä ne odottamaan. Kun kello piippaa, lisää pastan joukkoon vihreät ja sekoittele kunnes pasta on valmista. Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kastike ja sekoita hyvin.

Annostele lautasten pohjalle pastaa kastikkeineen ja päälle lämmitettyjä lihapullia. Nam.Ei kommentteja: