Kun
aterialta jää muutamia lihapullia, niistä pitää kehitellä jotain uusioruokaa. Sinihomejuusto-pinaattikastike on yksi helpoimpia pastakastikkeita ja se valmistuu
samassa ajassa kuin pasta kiehuu. Tässä käytettiin pastalaatuna fusillia, kun sellaista
sattui olemaan ruokakaapissa juuri kahden hengen annos ja tietysti myös siksi,
että fusilli kerää spiraalikierteisiinsä runsaasti maukasta kastiketta.
Sinihomejuusto-pinaattipasta
kahden hengen annos pastaa (fusilli)
100 g pakastepinaattia
0,5 dl maitoa
125 g sinihomejuustoa (esim paketti Aura Goldia)
50 g raastettua pecorinoa
3 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
50 g erilaisia vihreitä (rucola, punamangoldi ym)
tähteeksi jääneitä lihapullia
Laita pastavesi kiehumaan ja muista laittaa
keitinveteen riittävästi suolaa. Kaada toiseen kattilaan pakastepinaatti, maito
sekä murusiksi paloiteltu sinihomejuusto. Kuumenna seosta kunnes se kiehuu.
Sekoittele kastiketta kunnes pakastepinaatti ja sinihomejuusto on sulanut
maidon joukkoon. Lisää pecorino sekä sitruunamehu ja sekoita kunnes juusto on
sulanut. Mausta lopuksi mustapippurilla.
Kun pastan keitinvesi kiehuu, kaada veteen pasta
ja ajasta kello piippaamaan minuuttia ennen kuin pasta on pakkauksen ohjeen
mukaan valmista. Huuhtele rucolat, punamangoldit ym ja jätä ne odottamaan. Kun
kello piippaa, lisää pastan joukkoon vihreät ja sekoittele kunnes pasta on
valmista. Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kastike ja
sekoita hyvin.
Annostele lautasten pohjalle pastaa kastikkeineen
ja päälle lämmitettyjä lihapullia. Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti