Raita
on intialainen jogurttikastike tai -dippi, jonka tarkoituksena on tasoittaa aterian
muun ruoan, kuten vaikkapa erilaisten curryjen, mausteisuutta. Raita muistuttaa
kreikkalaista tsatsikia. Tsatsiki maustetaan yleensä kurkulla ja
valkosipulilla, raita joko näillä tai jollain muulla kuten mintulla,
korianterilla, avokadolla, jeeralla… Mikä minkäkin curryn kanssa parhaiten
sopii.
Minttu-kurkkuraita
1
kurkku
170
g kreikkalaista jogurttia (esim Fage Total)
kourallinen
tuoreita mintunlehtiä
muutama
tuore korianterinlehti
ripaus
kidesokeria
hyppysellinen
suolaa
hiukkasen jeeraa
ihan
varovainen pieni pölläys cayennepippuria
Kuori
kurkku, halkaise, kaavi siemenet pois ja raasta kurkku hienoksi. Laita
kurkkuraaste siivilään valumaan. Hienonna mintun ja koritanterin lehdet ihan
hienoksi. Yrttejä voi hienontaa veitsen lappeella vielä hienommaksi murskaksi
jotta niistä saa irti mahdollisimman paljon makua. Sekoita valutettu
kurkkuraaste sekä kaikki muut raitakastikkeen ainekset keskenään ja anna
maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen käyttöä.
2 kommenttia:
Kurkku ja paksu jogurtti ovat hyvä pari.
Vinkki: puolita ja halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja raasta "sisus" niin, että vain kuori jää jäljelle. Kuoresta on hyvä pitää kiinni ja säästyy kuorinnalta.
Kiitos hyvästä vinkistä :)
Ensi kerralla teen niin.
Lähetä kommentti