perjantai 28. maaliskuuta 2014

Fetatäytteiset karitsanlihapyörykät”Ahmed Ahneen tossut” eivät yksistään riittäneet päivän pääateriaksi, vaan pyöräytin niiden seuraksi fetajuustotäytteisiä karitsanlihapullia, joista jäi seuraavaksi päiväksi vielä muutamia palleroita voileivänpääliseksi. Lihapulla-munakoisoannoksen täydensi raikas tsatsiki. Tämä sopisi hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään.

Fetatäytteiset karitsanlihapyörykät

800 g             karitsan jauhelihaa
1                    sipuli
1                    valkosipulinkynsi
1 tl                 suolaa
1 tl                 korianterinsiemeniä
1 tl                 mustapippuria
1 tl                 timjamia
1 oksa            tuoretta rosmariinia
n 80 g            fetajuustoa
1 – 1,5 dl       kermaa
liraus             soijaa

Murskasin korianterinsiemenet ja pippurit ja laitoin ne pannulle hetkeksi paistumaan. Lisäsin pannulle silputun sipulin ja valkosipulin sekä timjamin. Hienonsin rosmariinin lehdet morttelissa ja lisäsin myös ne sekaan. Kuullotin sipulit mausteiden kanssa ja siirsin sivuun jäähtymään. Sekoitin suolan jauhelihan joukkoon ja lisäsin myös jäähtyneen sipulipaistoksen. Muotoilin massasta lihapullia ja laitoin jokaisen palleron sisään pienen palan fetaa. Ruskistin lihapullat kahdessa erässä pannulla. Lorautin pannulle kermaa ja soijaa ja annoin kiehahtaa kunnolla. Laitoin pannulle kannen ja annoin pullien hautua kypsiksi. 

2 kommenttia:

Mari - Kivistössä kirjoitti...

Kuulostaa herkuilta. Jospa joskus jäisi lihapullia yli niin, että voisi tehdä seuraavana päivänä lihapullaleipiä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kokeile ensi kerralla mennä nälkäisenä ruokakauppaan ja ostaa kahdelle hengelle "kaiken varalta" 800 grammaa jauhelihaa ;-D