sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kana-riisilaatikko




Kana-riisilaatikko on yksi vanhoista perheresepteistä. Tämä on erinomainen ruoka, joka soveltuu myös evääksi mökille tai hiihtolomalle tai ihan mihin vaan. Perillä se on helppo viimeistellä uunissa ja vapauttaa näin kokin keittiöstä touhuamaan muita asioita. Alkuvalmistelut vievät hieman aikaa, mutta lopun helppous ja hyvä maku palkitsevat vaivan. Sopii hyvin, kun pitää nopeasti ruokkia isompi joukko vaikkapa hiihtolomalla kun on vietetty päivä rinteessä. Tästä määrästä tulee reilu annos 2-3 syöjälle.






Kana-riisilaatikko

1/2 grillattu broileri
2 dl pitkäjyväistä riisiä
2-3 sipulia silputtuna
3 tomaattia viipaloituna (riittävästi peittämään käyttämäsi vuoka)
150 g mozzarellaraastetta tai Oltermannia
1 liha- tai kanaliemiamme
voita
mustapippuria myllystä
suolaa
hyppysellinen sokeria
ripaus kuivattua basilikaa
juustokastike
5-6 dl maitoa
1 rkl voita
1 rkl jauhoja
1 tl currya (määrä maun mukaan)
150 g mozzarellaraastetta tai Oltermannia

Erottele broileri luistaan ja pilko sopivan kokoisiksi palasiksi. Silppua sipulit, kuullota ne voissa ja siirrä sivuun odottelemaan. Tee juustokastike. Sulata kasarissa 1 rkl voita ja vispaa jauhot sen joukkoon. Kypsennä jauhot sekoitellen, älä päästä ruskistumaan. Lisää maito ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää curry sekä juustoraaste, sekoita hyvin ja siirrä kastike odottamaan. Keitä riisit vedessä johon olet lisännyt liha/kasvisliemiammeen. Sekoita kulhossa keskenään kananpalat, sipuli, riisi ja kastike. Tarkista maku ja kaada seos sopivan kokoiseen uunivuokaan. (Tässä vaiheessa ruoka on kuljetusvalmis. Voit myös halutessasi / tarvitessa pakastaa sen.) 

Kun on aika tarjoilla ruoka, päällystä kana-riisilaatikko tomaattiviipaleilla joille ripottelet suolaa, sokeria, mustapippuria myllystä ja kuivattua basilikaa. Niiden päälle tulee vielä juustoraaste. Laita 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi kunnes pinta on ruskistunut kauniin väriseksi.





Ei kommentteja: