Kana-riisilaatikko
on yksi vanhoista perheresepteistä. Tämä on erinomainen ruoka, joka soveltuu
myös evääksi mökille tai hiihtolomalle tai ihan mihin vaan. Perillä se on
helppo viimeistellä uunissa ja vapauttaa näin kokin keittiöstä touhuamaan muita
asioita. Alkuvalmistelut vievät hieman aikaa, mutta lopun helppous ja hyvä maku
palkitsevat vaivan. Sopii hyvin, kun pitää nopeasti ruokkia isompi joukko
vaikkapa hiihtolomalla kun on vietetty päivä rinteessä. Tästä määrästä tulee
reilu annos 2-3 syöjälle.
Kana-riisilaatikko
1/2
grillattu broileri
2
dl pitkäjyväistä riisiä
2-3
sipulia silputtuna
3
tomaattia viipaloituna (riittävästi peittämään käyttämäsi vuoka)
150
g mozzarellaraastetta tai Oltermannia
1
liha- tai kanaliemiamme
voita
mustapippuria
myllystä
suolaa
hyppysellinen
sokeria
ripaus
kuivattua basilikaa
juustokastike
5-6
dl maitoa
1
rkl voita
1
rkl jauhoja
1
tl currya (määrä maun mukaan)
150
g mozzarellaraastetta tai Oltermannia
Erottele
broileri luistaan ja pilko sopivan kokoisiksi palasiksi. Silppua sipulit, kuullota
ne voissa ja siirrä sivuun odottelemaan. Tee juustokastike. Sulata kasarissa 1
rkl voita ja vispaa jauhot sen joukkoon. Kypsennä jauhot sekoitellen, älä
päästä ruskistumaan. Lisää maito ja keitä noin 10 minuuttia välillä
sekoitellen. Lisää curry sekä juustoraaste, sekoita hyvin ja siirrä kastike
odottamaan. Keitä riisit vedessä johon olet lisännyt liha/kasvisliemiammeen.
Sekoita kulhossa keskenään kananpalat, sipuli, riisi ja kastike. Tarkista maku
ja kaada seos sopivan kokoiseen uunivuokaan. (Tässä vaiheessa ruoka on
kuljetusvalmis. Voit myös halutessasi / tarvitessa pakastaa sen.)
Kun
on aika tarjoilla ruoka, päällystä kana-riisilaatikko tomaattiviipaleilla
joille ripottelet suolaa, sokeria,
mustapippuria myllystä ja kuivattua basilikaa. Niiden päälle tulee vielä
juustoraaste. Laita 200 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi kunnes pinta on ruskistunut
kauniin väriseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti