”Mitä
tänään syötäis?” on joskus aika vaikea kysymys, johon munakas on hyvä hätäapu. Pieni
munakas taltuttaa suurimman nälän ja antaa aikaa miettiä jotain muita
reseptejä, iso munakas on ruokaa ihan sellaisenaan. Munakkaan päälle voi
ripotella mitä mieli tekee, kinkkua, sipulia, pekonia, katkarapuja, juustoa, sieniä…
Henri
Alen tviittasi viime syksynä ”somemunakkaan”, jonka valmistus noudattelee munakkaan perusreseptiä kutenkuinkin muuten, paitsi että Henkka oli (ainakin youtubevideolla) hitusen vauhdikkaampi käänteissään. Kotioloissa kannattaa ehkä ottaa vähän rauhallisemmin jotta munakas ei kovasti repeile.
Yhtä munaa kohden käytetään 1
rkl nestettä (vettä, maitoa, kermaa) ja ripaus suolaa, rikotaan kevyesti munien
rakenne, kuumalle pannulle nokare voita ja siihen munakasmassa, sekoitellaan puuhaarukalla vähän
aikaa (sitten lisätään täytteet) ja annetaan munakkaan asettua. Vajaan minuutin
kuluttua munakas on valmis. Munakas pysyy kosteana ja kuohkeana, kun sitä ei
paista liian kauan.
Niin, ja munakas syödään heti. Se on kuin pasta tai risotto
– ei tykkää jäähtymisestä. Tässä munakkaassa on makuaineina kevätsipuli, tilli, sweetchilikastikkeella maustetut ravunpyrstöt ja ripaus cayennepippuria.
3 kommenttia:
Munakas onkin sellainen juttu,mihin saa tosi hyvin laitettua kaikenlaiset tähteet;D
Muuten,mietin siellä marsipaanijäätelönin kommenttiosiossa sitä,että mantelimaitotiivistettä olisi hankala löytää.
Mutta postasin siitä vähän aikaa sitten ja sen teko on tosi helppoa!
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2014/02/rosetta-mantelijuoma.html
Siis mietit....
Okei, kiitos. Täytyykin tutustua mantelimaito-ohjeeseen :)
Lähetä kommentti