Mahtaako
kukaan enää keittää riisipuuroa muulloin kuin jouluna? Jos ei, niin ihan tätä
varten kannattaa keittää. Miksi maksaa kaupan riisivanukkaasta, kun sellaisen
saa helposti tehdyksi itsekin. Riisivanukas, hedelmillä tai ilman, on varmaan
yksi helpoimmista jälkiruoista valmistaa. Käy myös välipalaksi tai vaikka
aamiaiseksi. Tämän riisivanukkaan hennon vihreä väri tulee kiivistä, mutta maustamiseenhan voi käyttää ihan mitä tahansa marjaa tai hedelmää, tuoretta tai pakastettua, oman maun
mukaan, mangoa, mansikkaa, mustaherukkaa, appelsiinia...
Kiivi-riisivanukas
(neljälle)
3
dl kylmää riisipuuroa (eilisiä riisipuurontähteitä?...)
1
dl kuohukermaa
sokeria
maun mukaan
3
kiiviä kuorittuna ja soseutettuna
2
kiiviä kuorittuna ja pieniksi paloiteltuna
1
kiivi kuorittuna ja viipaloituna
(vadelmia)
Sekoita
kylmään riisipuuroon ensin soseutetut kiivit ja sen jälkeen pieniksi
paloitellut kiivit. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi, sekoita kermavaahtoon
sokeri ja hämmennä kermavaahto huolella riisipuuron joukkoon.
Annostele
riisivanukas ja koristele kiiviviipaleilla sekä vadelmilla.
3 kommenttia:
Juuri tuossa aamupalaa jyrsiessäni mietin, että voisi väsätä piiiitkästä aikaa karjalanpiirakoita mutta kun ensin pitäisi keittää saavillinen riisipuuroa jotta siitä riittäisi piirakoihinkin ;).
Käytän riisiä todella harvoin mutta joskus teen riisivanukasta,mutta kookosmaitoon.
@ luimupupu
Aih, karjalanpiirakoita. Meillä on Joensuun Kiihtelysvaarassa tuttava, joka tekee maailman parhaat karjalanpiirakat. Elän toivossa, että vielä joskus osaisin tehdä edes yhtä ohuita.
@ Jael
Kookosmaitoon tehtynä tämä olisi varmaan todella hyvää!
Lähetä kommentti