lauantai 25. tammikuuta 2014

Vihreä riisivanukas
Mahtaako kukaan enää keittää riisipuuroa muulloin kuin jouluna? Jos ei, niin ihan tätä varten kannattaa keittää. Miksi maksaa kaupan riisivanukkaasta, kun sellaisen saa helposti tehdyksi itsekin. Riisivanukas, hedelmillä tai ilman, on varmaan yksi helpoimmista jälkiruoista valmistaa. Käy myös välipalaksi tai vaikka aamiaiseksi. Tämän riisivanukkaan hennon vihreä väri tulee kiivistä, mutta maustamiseenhan voi käyttää ihan mitä tahansa marjaa tai hedelmää, tuoretta tai pakastettua, oman maun mukaan, mangoa, mansikkaa, mustaherukkaa, appelsiinia...


Kiivi-riisivanukas
(neljälle)

3 dl kylmää riisipuuroa (eilisiä riisipuurontähteitä?...)
1 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
3 kiiviä kuorittuna ja soseutettuna
2 kiiviä kuorittuna ja pieniksi paloiteltuna
1 kiivi kuorittuna ja viipaloituna
(vadelmia)

Sekoita kylmään riisipuuroon ensin soseutetut kiivit ja sen jälkeen pieniksi paloitellut kiivit. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi, sekoita kermavaahtoon sokeri ja hämmennä kermavaahto huolella riisipuuron joukkoon.

Annostele riisivanukas ja koristele kiiviviipaleilla sekä vadelmilla.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuossa aamupalaa jyrsiessäni mietin, että voisi väsätä piiiitkästä aikaa karjalanpiirakoita mutta kun ensin pitäisi keittää saavillinen riisipuuroa jotta siitä riittäisi piirakoihinkin ;).

Jael kirjoitti...

Käytän riisiä todella harvoin mutta joskus teen riisivanukasta,mutta kookosmaitoon.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ luimupupu
Aih, karjalanpiirakoita. Meillä on Joensuun Kiihtelysvaarassa tuttava, joka tekee maailman parhaat karjalanpiirakat. Elän toivossa, että vielä joskus osaisin tehdä edes yhtä ohuita.

@ Jael
Kookosmaitoon tehtynä tämä olisi varmaan todella hyvää!