Silloin
tällöin tekisi mieli valmistaa juustokakku, mutta sellainen tarvitsee enemmän
kuin kaksi syöjää. Toisaalta, jos vaikkapa pullataikinaa ei voikaan tehdä niin
että paistaisi vain kaksi pullaa, juustokakun voi rakennella lasiin triflen
tapaan kerroksittain, vain kahdelle. Siispä kipitin kulmakauppaan katsomaan,
mitä hyvää pikku Mikolta löytyisi. Ja wau, mikä hedelmävalikoima! Siinä
pikkukaupassa ei ole liikaa neliöitä, mutta ne on kyllä käytetty paremmin kuin hyvin ja kun kauppa käy, tavara vaihtuu nopeasti ja tuoreus säilyy.
Juusto”kakkuun” ostin litsiluumuja, passionhedelmiä ja persimoneja, kaikki
täydellisen kypsiä ja heti syötäviä. Mascarponejuustoa ei valitettavasti ollut
hyllyssä, mutta korvasin tämän puutteen sekoittamalla keskenään Philadelphiajuustoa
ja crème fraichea. Loput ainekset löytyykin kotoa.
Hedelmäinen ”juustokakku” kahdelle
100
g Mascarponejuustoa tai
50 g Philadelphiajuustoa ja
50 g crème fraichea
0,5 dl kuohukermaa
50 g tomusokeria
1 munanvalkuainen
1 munanvalkuainen
4 Digestivekeksiä
2 rkl kinuskikastiketta (omatekoista tai kaupan purkista)
10
litsiluumua
2
passionhedelmää
1
persimoni
12
pistaasipähkinää karkeasti rouhittuna
(muutama
mintunlehti leikattuna ihan pieneksi)
Sekoita
keskenään Mascarponejuusto (tai Philadelphiajuusto ja crème fraiche), kuohukerma sekä tomusokeri. Vatkaa valkuainen puolikovaksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti juustoseokseen. Jätä
seos hetkeksi tasaantumaan. Murskaa Digestivekeksit pieniksi muruiksi. Kuori
litsit, poista kivet ja pilko hedelmät pieniksi. Kuori persimoni ja leikkaa
hedelmäliha pieniksi paloksi. Halkaise passionhedelmät ja kaiva sisus ulos
lusikalla.
Laita
ensin kahden lasin pohjalle noin puolet digestivemuruista, sen päälle pari lusikallista
juustoseosta ja sen päälle hedelmiä sekä hiukan kinuskikastiketta. Tee vielä niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Ripottele viimeksi
pistaasirouhe (sekä mintunlehdet).
5 kommenttia:
Näyttää todella hyvältä! Ja tuollaiset annokset on kätevät, jos syöjiä ei ole montaa. Ei tule liikaa herkuteltua kerralla.:)
Hieno viritys. Jäin vielä miettimään rakennetta ja valkuaista: onko sen siis tarkoitus tehdä tuosta ilmavampi?
@ Katja
Ei tarvinnut myöskään santsata, vaikka hyvää olikin :)
@ Polkkapossu
Valkuaisvaahdolla juustomassaan sai lisää volyymiä ilman että annoksen energiamäärä kauheasti lisääntyi. Ja kyllä se teki sen ihan fyysisestikin kevyemmäksi ja kuohkeammaksi. Oikea juustokakku kun tuppaa olemaan aika tiivistä tavaraa :)
Annoksittain valmistaessa ei tule ahmittua liikaa :) Eikä jää puolikasta kakkua jääkaappiin iltapalaksi vieraiden lähdettyä :D
Ei kerrota kellekään, mutta mulla on 10 sentin irtopohjavuoka. Se on juuri sopiva juustokakkuövereihin kahdelle...
Ihan hyvät överit, kun sen vielä täyttää piripintaan :)
Lähetä kommentti