Kaupasta
tuntuu olevan aina tosi vaikeaa löytää sellaisia broilerin rintafileitä, jotka
ovat siis broilerin rintafileitä. En halua marinoituja. En halua ohutleikkeitä.
En halua rintafileepihvejä. En halua mausteita tai lisäaineita. Pelkkää
rintafileetä au naturel, kiitos. Vielä vaikeammaksi menisi jos pitäisi olla
nahallisia sellaisia. Minusta on mukavaa, eikä edes aikaa vievää, viipaloida
lihat sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi palasiksi ihan itse sen sijaan, että
ostaisin valmiita suikaleita. Valmistajat väittävät, että sitä tehdään mitä
asiakkaat haluavat. Asiakasparoilla ei vaan useinkaan ole valinnan
mahdollisuutta mikäli aikoo broiskua syödä. Sitten kauppiaat tutkivat
tilastojaan ja toteavat että kas, marinoitu broileri teki taas kauppansa ja
tilaavat sitä samaa mössöä lisää. Amen.
Broileripastaa Cordon Bleu
–hengessä
3-4
kpl broilerin rintafileitä
(n.500 g)
tilkkanen oliiviöljyä
tilkkanen oliiviöljyä
80
g ilmakuivattua Serranon
kinkkua
80
g hyvää gruyere-juustoa
2
dl kermaa
pari salvianoksaa
mustapippuria myllystä
No
niin, tällä kertaa viipaloidaan fileet sopiviksi viipa- tai suikaleiksi ja
ruskistetaan ne pannulla öljyssä sen sijaan, että tehtäisiin perinteiset
täytetyt rintafileet.
Kaada
öljy pannulle ja kun se alkaa olla paistokuumaa, friteeraa ensin salvian lehdet
öljyssä pitämällä oksasta kiinni ja liottamalla lehtiä öljyssä. Näin öljy saa
hitusen salvian makua. Siirrä salvianoksat sivuun odottelemaan. Ruskista
broiskun palat parissa erässä ettei pannu jäähdy liikaa ja saat kauniin värin
paloihin. Paloittele ilmakuivattu kinkku ja käytä palat pannulla viimeisen
paistoerän kanssa. Laita kaikki broilerinpalat takaisin pannulle, rouhi niille
mustapippuria, lisää joukkoon friteeratut salvian lehdet silputtuina ja lorauta
kerma joukkoon. Kun kerma kiehuu, lisää raastettu gruyere joukkoon ja
sekoittele kunnes juusto on sulanut. Käyttämäni gruyere on sitä hyvää, jota
aina ostan Hietalahden kauppahallista Tuula Paalasen juustomyymälästä.
Valmistajaa en tiedä, mutta maku on siinä kohdallaan. Kinkku ja juusto antavat riittävästi suolaa eikä lisäsuolaa tarvittane. Maista ainakin ensin.
Cottura 10 minuti |
Annetaan
lopuksi tipulle siivet ja tarjoillaan se farfalle –pastan kanssa. Silvuplee
Cordon Blöö.
2 kommenttia:
Joo, niinhän se on.Marinadeja riittää joka lähtöön, mutta maustamattomia raaka-aineita ei sitten niinkään.. Pasta näyttää herkulta!
Joko kommunikaatio asiakkaalta kauppiaalle ja sitä kautta ruokateollisuudelle pätkii pahasti, tai sitten... Iski aika kammottava ajatus: Ehkä suomalaiset oikeasti haluaa syödä tuota marinadikuraa??? Jospa me marinoimattomien lihojen vaatijat ollaankin vain pieni marginaaliryhmä, jota ei kannata huomioida?
Lähetä kommentti