torstai 29. elokuuta 2013

Sitruunakuhaa



Olen joskus ostanut Turun kauppahallin Herkkunuotasta tillillä ja sitruunankuorella maustettuja kuhafileitä. Niistä tuli paistettuna tosi hyviä. Kun sitruunasta käytetään vain kuoren keltainen osa, kala saa sitruunasta maun mutta ei sitruunan happamuutta. En tiedä Herkkunuotan tarkkaa reseptiä, mutta meillä se tehtiin nyt siten, että kuhafileet graavattiin sitruunankuoren kanssa parin tunnin ajaksi ja sitten paistettiin. Eikä takuulla jää viimeiseksi kerraksi kun kuha valmistetaan näin. Yksinkertaista ja hyvää…



Sitruunakuha

2-3 nahatonta kuhafileetä
1 sitruuna
merisuolaa
ripaus sokeria
tilliä
paistamiseen voita

Raasta sitruunasta keltainen kuori, sekoita se suolan, sokerin sekä tillin kanssa ja ripottele seos kuhafileille. Anna fileiden graavaantua parin, kolmen tunnin ajan. Leikkaa pois ruotorivi ja paista fileet voissa kullanruskeiksi. Tarjoile keitetyn perunan, kantarellien ja salaatin kanssa.


Ei kommentteja: