perjantai 17. tammikuuta 2025

Fenkolista, klementiinistä ja burratasta tulee kauden paras salaatti


Meillä kuluu viikoittain aika paljon klementiinejä. Paitsi että niitä uppoaa aamusmoothien joukkoon, ne ovat mainioita ihan sellaisenaan nautittuna ja salaatin joukossa ne tekevät salaatin entistäkin herkullisemmaksi. Tästä reseptistä tulee nopeasti maukas ja täyttävä salaattilounas kahdelle.

 


 

Fenkoli-klementiini-burratasalaatti

 

100 - 150 g   erilaisia salaatinlehtiä (frisee, punasalaatti, vuonankaali)
1                    iso fenkoli
4                    klementiiniä
1                    avokado
2 - 3              kevätsipulia
40 - 50 g       pistaaseja (natural)
1                    burrata

4 rkl              oliiviöljyä

2 tl                ruokokidesokeria
1 rkl              balsamiviinietikkaa
hiukan           suolaa
hiukan           mustapippuria myllystä
hiukan           jauhettua korianteria
hiukan           jauhettua jeeraa

 

Huuhtele salaatit, revi ne pieniksi paloiksi ja sekoita. Paloittele fenkoli noin sentin paloiksi. Kuori klementiinit ja leikkaa ne viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuelti. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa sisus viipaleiksi. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään.

Kerrosta aineksista kaksi annosta. Revi burrata annosten päälle ja viimeistele kastikkeella.

 


Ei kommentteja: