Meillä kuluu viikoittain aika paljon klementiinejä. Paitsi että niitä uppoaa aamusmoothien joukkoon, ne ovat mainioita ihan sellaisenaan nautittuna ja salaatin joukossa ne tekevät salaatin entistäkin herkullisemmaksi. Tästä reseptistä tulee nopeasti maukas ja täyttävä salaattilounas kahdelle.
Fenkoli-klementiini-burratasalaatti
100 - 150 g erilaisia
salaatinlehtiä (frisee, punasalaatti, vuonankaali)
1 iso
fenkoli
4 klementiiniä
1 avokado
2 - 3 kevätsipulia
40 - 50 g pistaaseja
(natural)
1 burrata
4 rkl oliiviöljyä
2 tl ruokokidesokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
hiukan suolaa
hiukan mustapippuria
myllystä
hiukan jauhettua
korianteria
hiukan jauhettua
jeeraa
Huuhtele salaatit, revi ne pieniksi paloiksi ja
sekoita. Paloittele fenkoli noin sentin paloiksi. Kuori klementiinit
ja leikkaa ne viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuelti. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa sisus viipaleiksi. Sekoita salaatinkastikkeen
ainekset keskenään.
Kerrosta aineksista kaksi annosta. Revi burrata annosten päälle ja viimeistele kastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti