Tuna melt eli tonnikalaleipä on maailmalla todellinen lounasklassikko. Sen hyviksi puoliksi lasketaan paitsi valmistamisen helppous, niin myös se että kyseinen leipä on lähes täydellinen kombo laadukasta proteiinia, hiilihydraatteja ja maitotuotteita (kalsium). Ja mikä parasta, sen voi syödä kuten hampurilaisen, lautasliinan avittamana vaikka suoraan kädestä. Jos tämän haluaa tehdä vielä ruokaisammaksi, niin leivän voi tarjota oikein lautaselta coleslawn ja ranskalaisten kanssa.
Vaikka tällaisen täytetyn lämpimän leivän valmistus onnistuukin parhaiten kaksipuolisella voileipägrillillä, niin paistinpannu toimii melkein yhtä hyvin. Tai oikeastaan kaksi paistinpannua, toisella painetaan leivän päältä, sillä paistettaessa leipä täytyy painaa mahdollisimman litteäksi.
Kun leipälaatikossa oli pari vaaleaa sämpylää ja kaapissa tölkki MSC-merkittyä tonnikalaa, totesin että muutkin ainekset löytyvät, joten ei muuta kuin tekemään lounasta.
Classic tuna melt – lämmin tonnikalaleipä
Halkaise sämpylät ja levitä tonnikalatäytettä väliin. Sitten kansi päälle ja voita ulkopuolelle molemmin puolin. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista leipiä muutamia minuutteja molemmin puolin. Paistettaessa paina leipiä koko ajan toisella paistinpannulla tai jollain muulla painavalla, kuten tällaisella grillauspainolla.
(Paistinpannulla saattaa joskus käydä niin, ettei juusto leipien välissä ehdi sulaa kokonaan. Siihen auttaa puolisen minuuttia mikrossa.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti