Tämän helpompaa leipominen ei voi
olla. Kukapa ei pitäisi sitruunasta? Kirpeän raikkaan sitruunatortun - tai virallisesti tämä taitaa olla juustokakku - reseptissä
on kerrankin todella lyhyt aineluettelo, ei paistamista, ei liivatetta, ei
välttämättä edes mitään erikoisvälineitä, vain vähän sekoittamista, siinä
kaikki. Ja se maku! Kannattaa kokeilla. Suurin ongelma tässä on jaksaa odottaa
tortun / juustokakun tekeytymistä yön yli jääkaapissa.
Vuokana oli alumiininen Ø 22 cm
kertakäyttövuoka.
No-bake sitruunatorttu ( juustokakku )
puoli pakettia (200 g) Digestive keksejä
1 rkl sokeria
100 g voisulaa
1 tölkki (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
yhden sitruunan hienoksi raastettu keltainen kuori
3 dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
1 dl vastapuristettua sitruunan mehua
1/8 tl (=ihan pikku ripaus) hienoa merisuolaa (tasaa sekä täytteen happoja että makeutta)
Murskaa digestivekeksit (voi tehdä monitoimikoneella, mutta onnistuu ihan käsinkin) ihan pieniksi
muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri. Lopuksi kaada keksimuruihin voisula ja
sekoita tasaiseksi. Painele keksimuruseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin, jotta keksipohja ehtii kovettua
ennen täytteen lisäämistä.
Täytteen voi periaatteessa valmistaa
ihan käsin vatkaamalla, mutta suosittelen kuitenkin sähkövatkainta tai
yleiskonetta. Sen verran aikaa tuossa vatkaamisessa kuitenkin menee…
Sekoita suola sitruunamehun joukkoon. Mittaa kulhoon makeutettu kondensoitu
maito, tuorejuusto sekä sitruunankuoriraaste ja vatkaa voimakkaasti kunnes
aineksista on muodostunut tasainen, pehmeä seos. Lisää kerma ja vatkaa kunnes
seos on erittäin paksua ja lusikoitavaa. Lopuksi vatkaa sitruunamehu täytteeseen
vähän kerrallaan ja vain sen verran että mehu on sekoittunut muuhun
täytemassaan.
Lusikoi täyte kovettuneen
torttupohjan pinnalle ja laita vuoka jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä
sitruunatorttu on tarjoiltavissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti