Tässä otettiin pieni varaslähtö kevääseen (nythän on jo maaliskuu), kun kaupassa sattui olemaan suhteellisen tuoreen näköistä vihreää parsaa – vaikka eihän se sitä oikeaa kotimaista koskaan voita. Joka tapauksessa oli tarkoitus valmistaa päivälliseksi jotain kalaa ja parsa sopii hyvin savulohen kanssa. Nopea ja helppo sitruunakastike täydentää aterian. Reseptistä riittää neljälle.
Keväinen parsa-savulohipasta sitruunakastikkeessa
250 g tagliatellea, fettuccinea, pappardellea tai muuta leveää nauhapastaa
Napsauta parsoista kuivat kannat pois ja leikkaa loput vinottain noin puolen sentin viipaleiksi. Mittaa pastaa varten kattilaan noin 2 – 2 ½ litraa vettä ja siihen 1-2 rkl karkeaa merisuolaa. Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa kevätsipulit ohuksi viipaleiksi ja raasta sitruunan kuori.
Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Kuullota kevätsipulia voissa hetken aikaa, minkä jälkeen lisää ruokakerma, kokojyväsinappi sekä sitruunan mehu. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä sen verran että kastike on hiukan saostunut. Lisää sitten lämminsavulohi pieninä paloina ja anna kalan lämmetä kastikkeessa. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla
Kun pastavesi kiehuu, lisää pasta ja laita ajastin piippaamaan 2 minuuttia ennen kuin pasta on pakkauksessa mainitun keittoajan mukaan valmista. Kun ajastin piippaa, lisää pastan joukkoon kiehumaan ensin parsaviipaleet ja sitten pakasteherneet. Kahden minuutin kuluttua siivilöi pasta kasviksineen ja kaada se kastikkeen joukkoon. Sekoita pasta ja kastike keskenään ja viimeistele hienonnetulla tuoreella tillillä sekä raastetulla sitruunankuorella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti