lauantai 4. tammikuuta 2014

Puna-valkoinen pastasalaatti




Yhtään ainoaa lehteä ei voi avata, etteikö sivuilta hyökkäisi päälle alkuvuoden laihdutusmainokset. Mutta miksi sekoitella syötäväksi jotain keinoainepirtelöitä, joiden laihdutusteho perustuu (minun mielestäni) pääasiassa siihen, että niihin suklaa-kahvi- mansikka-vanilja-kasvissose-esansseihin kyllästyy nopeasti eikä niitä lopulta enää pysty nielemään. Ja jos ei syö mitään muutakaan, niin tottakai sitä laihtuu niin kauan kuin viitsii itseään niillä mössöillä kiduttaa…

Parempi kuitenkin on sekoitella itse omat lounassalaatit, joista voi tehdä aina uuden makuisia. Sitä pysyy paremmalla tuulellakin, kun ruoka maistuu hyvältä.


Punavalkoinen pastasalaatti
(annos yhdelle)

salaatti
50 g pastaa (kuivapaino)
pikku pala aurajuustoa
muutama lehti punasalaattia
muutama siivu ilmakuivattua kinkkua
lusikallinen pinjansiemeniä
muutama karkeasti rouhittu pekaanipähkinä
pari lusikallista granaattiomenan siemeniä
kastike
maustamatonta jugurttia
pikku nokare aurajuustoa
hiukan juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria myllystä
ohennetaan tilkalla maitoa tai kermaa

Keitä pasta suolatussa vedessä pastapakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa valmista salaattikastike. Sekoita keskenään jugurtti ja aurajuusto tasaiseksi tahnaksi. Mausta hunajalla sekä mustapippurilla ja ohenna sopivan juoksevaksi tilkalla maitoa tai kermaa.

Huuhtele punasalaatin lehdet. Revi salaatti ja kinkku pienemmiksi kappaleiksi. Murustele aurajuusto pienemmiksi paloksi. Rakenna aineksista salaatti suoraan lautaselle, kaada salaattikastike päälle ja syö heti.

Hyvään ateriaan kuuluu aina jälkiruoka. Rypäleet olisivat maultaan sopineet hyvin myös tämän salaatin joukkoon.


2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Erityisen mahtavaa tästä laihdutushörhöilystä tekee se, että edellisessä lehdessä on aina intoiltu jouluherkuista.

Tuplaespresso kirjoitti...

Jep. Ja kun tämä laihdutusrumba on hoidettu, on pääsiäis-, vappu- ja äitienpäiväruokien aika, minkä jälkeen seuraava lehti kertookin taas "miten pääset bikinikuntoon".
Sitten kokataan ihania kesäruokia, minkä jälkeen aloitetaan nenänvalkaisu ja tiputetaan kesäkilot, kunnes taas tulee joulu :)