Onko kukaan muu jo ehtinyt saada kesän varhaisperunakiintiönsä täyteen? Meillä tuli - ainakin hetkellisesti - ja nyt haluttiin lautaselle jo vähän muutakin hiilihydraattia kuin perunaa. Kun välillä tankkaa riisiä tai pastaa, niin sen jälkeen kotimainen varhaisperuna maistuu taas herkulta.
Tuli ostetuksi vähän kookkaampi kirjolohifilee, jota ei sitten jaksettukaan syödä kokonaan. Mutta ei se mitään, sillä kypsennetystä lohesta saa aikaan uusia ruokia, kuten pastakastikkeen. Hetkessä hävikistä herkuksi, mikäs siinä.
Lohipasta kahdelle
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua. Lisää sitten ruokakerma ja sekoittele kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunankuorella sekä cayennella ja sekoita. Lisää sitten kypsä kirjolohi pieninä paloina ja anna lämmetä kastikkeen joukossa. Tarkista mausteiden riittävyys.
Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta säästä pari desilitraa keitinvettä. Kaada valutettu pasta paistinpannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita. Jos pasta on kovin kuivaa, lisää tarpeen mukaan kuumaa keitinvettä. Viimeistele ruoka runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti