Brunssille leipomani leipäkranssi muistuttaa ulkoisesti hiukan croissanteja, mutta se ei ole croissant. Tämä on leivottu kuivattuun taikinajuureen. Kun minä en ole mikään leipuri, enkä ikinä ole onnistunut pitämään taikinajuurta hengissä viikkoa kauempaa, niin satuin marketissa törmäämään mielenkiintoiseen tuotteeseen, kuivattuun hapanjuureen joka sisältää myös kuivahiivaa. Sitähän oli ihan pakko ostaa ja testata, sillä juureen leivotussa leivässä on moninkertaisesti enemmän makua kuin ”ranskanpullassa”. (Tämän näköinen leivonnainen olisi myös hieno ”pullapitko” ihan tavallisesta pullataikinasta tehtynä ja raesokerilla viimeisteltynä.)
Leipäkranssi hapanjuuri-kuivahiivataikinaan
1 muna
Taittele kerrokset kuvan mukaan toistensa yli ja leivän alapuolelle. Peitä leipä puhtaalla leivinliinalla ja anna sen kohota vedottomassa paikassa vielä 45 minuuttia.
Riko kananmuna pieneen astiaan ja vatkaa se haarukalla rikki. Voitele leipä kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen (ylä-alalämpö) ja odota vielä 15 minuuttia ennen kuin laitat leivän paistumaan. Kypsennä leipää uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia kunnes se on kauniisti ruskistunut.
Päihittää paahtoleivän 6-0 ja juusto, kinkku, marmeladi, kaikki käy tämän leivän päällysteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti