Kun pelkät tippaleivät eivät riitä, leivotaan kakku (vai torttuko tämä on) vapun henkeen ja maustetaan se tequilalla kuuluisan Margarita -drinkin mukaan. Tätä kakkua ei tarvitse edes paistaa. Vuokana oli Ø24 cm piirakkavuoka.
Margarita tequilatorttu
pohja
150 g pretzeleitä
2 digestivekeksiä
2 rkl sokeria
100 g voisulaa
täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa
5 rkl tuorepuristettua limettimehua
5 rkl tequilaa
2 rkl triple sec likööriä (tai Cointreau)
0,5 tl suolaa
1 limetin raastettu kuori
3 dl vispikermaa
pinnalle
limetinkuoriraastetta
ohuita
limettiviipaleita
Valmista ensin pohja. Murskaa pretzelit ja digestivekeksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sokeri. Sulata voi, lisää se murujen joukkoon ja sekoita huolella. Painele muruseos tasaisesti ja tiukkaan vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin, jotta keksipohja ehtii hiukan jähmettyä ennen täytteen lisäämistä.
Mittaa isoon kulhoon tuorejuusto, kondensoitu maito, limettimehu, alkoholit sekä suola ja vatkaa ainekset huolella sekaisin. Vatkaa toisessa kulhossa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita limetinkuoriraaste sekä kermavaahto täytteen joukkoon rauhallisesti ja vain sen verran, että ainekset ovat kunnolla sekoituneet.
Lusikoi täyte keksipohjan päälle, tasoita, ripottele vähän limetinkuoriraastetta pinnalle ja laita vuoka yöksi jääkaappiin. Täyte kiinteytyy seuraavaan päivään mennessä. Viimeistele torttu ohuilla limettiviipaleilla ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Tää näyttää niin hauskalta ja vaikuttaa herkulliselta pakko laittaa testiin joku kerta! Alan lukee sun blogia aktiivisesti
Tervetuloa lukijaksi :)
Täältä löytyy kaikenlaista ”mummolasta fine diningiin” (= kummitytön kuvailu tästä blogista)
Lähetä kommentti