sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Savulohivohvelit

Briossitaikinaa (resepti täällä) oli pakasteessa sellainen rasiallinen, että kun sen sulatti, siitä sai paistetuksi pari vohvelia. Vohvelin päälle kasattiin runsas annos savustettua kirjolohta ja muuta sopivaa herkkua, jolloin aineksista tuli ihan kelpo päivällinen. Kun vohvelit korvasivat perunat, niin nätisti annosteltuna tämä näytti melkein juhla-aterialta.


 

Savulohivohvelit (kahdelle)

 

1                    kirjolohifilee

200 g             briossitaikinaa

3 rkl              hienonnettua tilliä

80 g               creme fraichea
2 tl                 hunajaa
hiukan           suolaa

4 rkl              majoneesia

1 tl                srirachakastiketta

1                    keitetty kananmuna

puolikas        avokado viipaloituna
pikkelöityä punasipulia
tuoreita herneitä
salaattiversoja
 


Ihan ensin savusta kirjolohifilee (savustuksesta kerrotaan täällä) tai osta valmis lämminsavukala. Valmista sitten kastikkeet sekoittamalla keskenään ensin creme fraiche, hunaja, tilli sekä suola, ja toisena majoneesi sekä srirachakastike keskenään.

Paista taikinasta kaksi isoa ”belgialaista” vohvelia. Levitä vohveleiden päälle ensin tilli-creme fraiche –kastike, sen päälle lämminsavulohta, pikkelöityä punasipulia, avokadoviipaleita, herneitä, pari kananmunalohkoa, srirachamajoneesia sekä viimeksi hiukan salaattiversoja.

 


 

Ei kommentteja: