tiistai 2. heinäkuuta 2024

Kokovihreä kesäkaalisalaatti

Nyt on ihan paras aika nauttia uuden sadon keräkaalista muodossa tai toisessa. Meillä sitä on viimeksi nautittu kaalisalaattina, joka toimii yhtä hyvin kala- kuin liharuoankin kanssa - tai jopa hotdogin välissä makkaran keventäjänä. Suomen kesässä yksi parhaista asioista onkin satokauden tuoreet kasvikset. Niiden kanssa virallisten ravintosuositustenkin noudattaminen on paljon helpompaa kuin talvella.

 


 

Kokovihreä kesäkaalisalaatti

 

1                    pieni varhaiskaali
2                    uutta sipulia varsineen
1                    kurkku
1 l                  herneenpalkoja (kuorittuna)
1                    ruukku lehtipersiljaa

1 annos         tillipestoa

2 rkl              sitruunamehua
0,5 dl             rypsiöljyä
1 rkl              hunajaa
0,5 tl             suolaa
mustapippuria myllystä

 

Valmista ensin tillipesto. Leikkaa sitten kaali ensin ohuiksi lohkoiksi ja lohkot pienemmiksi paloiksi. Kuori herneet, kuori kurkku ja raasta se karkeasti. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja hienonna myös vihreät varret. Hienonna lehtipersiljan lehdet. Yhdistä kaali, herneet, kurkkuraaste, sipuli sekä lehtipersilja ja sekoita hyvin. Sekoita yhdessä astiassa sitruunamehu, rypsiöljy, hunaja, suola sekä mustapippuri. Lisää lopuksi pesto ja sekoita hyvin. Kaada salaatinkastike kaaliseoksen joukkoon ja sekoita huolella. Anna kaalisalaatin makuuntua jääkaapissa puolisen tuntia ennen käyttöä.

 

Tillipesto

 
40 g               kuorittuja suolapaahdettuja pistaaseja
4 rkl              parmesaaniraastetta
2 dl                hienonnettua tilliä (ei varsia)
1                    valkosipulinkynsi
5-6 rkl           rypsiöljyä
(suolaa)

 

Kaada kutterin kulhoon pistaasinsydämet, parmesaaniraaste, kuorittu ja halkaistu valkosipulinkynsi sekä tilli ja anna koneen käydä kunnes terä on murskannut pistaasit ja muut ainekset hiukan rakeiseksi massaksi. Lopuksi valuta peston joukkoon oliiviöljy kapeana nauhana koneen koko ajan käydessä. Sekoita kunnes pesto on tasaista ja lisää suolaa jos tuntuu että se sitä tarvitsee.
 


Ei kommentteja: