torstai 7. joulukuuta 2023

Tartarpihvi "2023"


Itsenäisyyspäivän ateriaksi yritin kerrankin tehdä jotain yksinkertaista, ja mikäpä olisi yksinkertaisempi alkuruoka kuin tartarpihvi. Mutta jotta se ei olisi se sama vanha tylsä, niin piti vähän ryhtyä kikkailemaan tartarin lisukkeiden kanssa. Tavallisen sipulin korvasin pikkelöidyllä punasipulilla ja punajuuren jätin kokonaan pois lautaselta. Mietin sitäkin, että tarjoaisin tartarin kanssa perunalastuja, mutta perunalastut vaihtuivat johonkin paljon parempaan…

 

Tartarpihvi ”2023”

kahdelle

 

160-200 g     naudan paistia tai fileetä
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
2                    munankeltuaista
                      pikkelöityä punasipulia
                      maustekurkkua
                      kapriksia
 
                      perunatuilet

 

Hienonsin lihan leikkaamalla sen veitsellä muutaman millin kuutioiksi. Maustoin lihan suolalla ja mustapippurilla, mutta yritin pysyä kohtuudessa. Jokainen voi lautasella lisätä tartarpihviinsä sormisuolaa, jos on tarpeen.

Tässä pihvit on muotoiltu kahden rengasmuotin avulla. Painelin lihan renkaiden väliin, jolloin keskelle jäi kuoppa keltuaiselle, jolloin keltuainen jää hiukan pihvin pintaa alemmas.

Ripottelin pihvin ympärille pikkelöityjä punasipulikuutioita, maustekurkkukuutioita sekä kapriksia ja valutin keltuaiset pihvien keskelle. Lopuksi viimeistelin annokset muhennetusta perunasta valmistetulla tuilekoristeella, joka maistui ihan perunalastulta, mutta oli huomattavasti juhlavampi.

Tuilesta ja silikonimuoteista enemmän seuraavassa päivityksessä.


 

Ei kommentteja: