maanantai 8. elokuuta 2022

PB + B + B = The ElvisElvis Presleystä on tehty uusi elokuva. Arvostelut ovat olleet jokseenkin ristiriitaiset, vaikka IMDb antaakin elokuvalle arvosanaksi 7,7/10. Elviksen manageria esittäneelle Tom Hanksille on kuitenkin jo ehdotettu alkaa harjoitella puhetta ensi vuoden Razzie –gaalaan. Täytyy varmaan käydä itse katsomassa, jotta elokuvasta voi olla jotain mieltä. Joku jossain kommentissa valitti, ettei Elviksen ruokamieltymykset tule millään lailla esiin tässäkään elokuvassa. Mitkä ihmeen Elviksen ruokamieltymykset? Googlasin mikä tämä juttu oikein on, ja sieltähän löytyi Elvis leipä: peanut butter (PB), bacon (B), banana (B) ...

Melko outo resepti. Toisaalta, eikö herkullisen koukuttava ruoka sisälläkin sopivassa suhteessa rasvaa, suolaa, sokeria, hiilareita ja pikkuisen proteiinia ollen päältä rapea ja sisältä pehmeä. Sitä oli pakko kokeilla. Loppujen lopuksi tämä ei ollut yhtään hassumpi välipala. Ei mitenkään erikoisen näköinen, mutta yllättävän hyvän makuinen.

Tarinat leivän sisällöstä vaihtelevat hiukan ja resepteissä on hienoisia eroja, mutta pääosin Elvis leipä on tässä. Mitä enemmän voita haluaa käyttää paistamiseen ja leivän valeluun, sitä elviksempi tästä tulee. Lisää Elviksen leivästä wikipediassa.

 


 

Elvis sandwich

(2 annosta)

4 isoa viipaletta paahtoleipää
voita
maapähkinälevitettä
6 paksuhkoa viipaletta hyvin suolattua pekonia
1 iso banaani
 

Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Leikkaa banaani kahteen osaan ja puolikkaat pitkiksi viipaleiksi. Voitele paahtoleipäviipaleet toiselta puolelta voilla ja käännä voipuoli leikkuulautaa kohden. Voitele toiset puolet maapähkinälevitteellä. Peitä sitten kaksi viipaletta rapealla pekonilla ja kaksi banaanilla. Käännä viipaleet toisiinsa siten että voipuoli jää ulospäin. Paista täytevoileivät rapeiksi paistinpannulla molemmin puolin runsaassa voissa, leikkaa vinottain puoliksi ja nauti heti paiston jälkeen.

 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tätä on tullut pariin otteeseen kokeiltua. Hyvää on, mutta ei ehkä ihan joka-aamuinen resepti :-D

Tuplaespresso kirjoitti...

Oletko huomannut että tällä ja ruotsalaisella "flygande jakobilla" on paljon yhteistä? Yllättävän hyvin nämä maut toimivat keskenään.