maanantai 29. elokuuta 2022

No bake cake


Maalta kotiin päin ajaessani tajusin, että on perjantai ja aivan matkani varrella oleva tuotetorihan on auki. Päätin vilkaista sinne siinä toivossa, että kantarelleja sattuisi vielä löytymään. Yhdellä myyjällä olikin niitä litran verran jäljellä. Vuoroani odotellessani katselin ympärilleni ja huomasin viereisellä myyntipöydällä aivan fantastisen näköisiä punaisia viinimarjoja. Ne olivat kookkaita, kauniin punaisia ja mehukkaan näköisiä ja ovat herkkuani. Nappasin niitä litran verran mukaani ja mietin loppumatkan mitä muuta niille voisi tehdä kuin syödä pois. Tuplaespresso oli poissa maisemista ja minähän EN osaa leipoa! Olen tehnyt suolaisia pasteijoita ja piirakoita, vähän leipääkin, mutta makeat leivonnaiset ja pullat on parempi puoliskoni aina hoitanut. Sitten sain kuningasajatuksen: kakku jota ei tarvitsekaan leipoa.

Kakku, jota ei tarvitse leipoa eli no bake cake on ihan pikkuisen harhaanjohtava juttu, sillä joku on kyllä joutunut leipomaan. Käytin valmista, kaupasta ostettua kakkupohjaa. Ne, jotka osaavat oikeasti leipoa, voivat tietenkin leipoa pohjan itse. Muuta leipomistaitoa ei tässä oikeasti tarvita.

 No bake cake

 

1 kpl              valmis ohut torttupohja

kostutukseen

2 rkl              yuzumehua (tai sitruunamehua)
3 rkl              tomusokeria
3 rkl              kermaa

täyte

loput (noin 1,5 dl) kahden desin kermapurkista
4 rkl              tomusokeria
200 g             maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

pinnalle

punaherukoita
vadelmia
suolapaahdettuja pistaaseja
rapeaa marenkia

 

Nosta kakkupohja sopivan kokoiselle lautaselle. Pistele kakkupohja kauttaaltaan haarukalla ja levitä kostutusliemi sille. Anna rauhassa imeytyä ja levitä vielä lisää lientä. Vaahdota kerma ja Philadelphia-juusto yhdessä tomusokerin kanssa. Levitä vaahto kakkupohjan päälle ja päällystä se herukoilla ja vadelmilla. Laita jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli. Jotenkin kakun punainen väri tuntui tarvitsevan jotain lisää ja kun keittiössä sattui olemaan pussinpohja suolapaahdettuja pistaaseja, otin ne käyttöön. Pistaasi sopiii hyvin vadelmien kanssa. Ripottele ennen tarjoilua kakun pinnalle murskattuja pistaaseja ja marenginpaloja.
 


Kakku maistui juuri niin hyvältä kuin kuvittelinkin. Yuzumehun maku tuli mukavasti esiin ja täyte ei ollut liian juustoinen vaan mukavan kevyt ja herukoiden kirpeys ja vadelmien makeus toimivat hienosti yhdessä. Tämä ei ole pelkästään iloisen leipurin omakehua ja tiedän, että tämä ei ollut viimeinen kakkuni. Taidanpa opetella sen pohjan leipomisenkin vielä?

 

Ei kommentteja: