lauantai 11. kesäkuuta 2022

Kana-gorgonzola-kasvispannu uunissa on helppoa ruoanlaittoa


Tämän aterian idea lähti valmiista perunagnoccheista, joita täytyisi aina olla pussillinen jääkaapissa, varsinkin mökillä. Kesällä ei yleensä ole hirveää himoa kuluttaa aikaa sisällä keittiössä laittamassa ruokaa, tai varsinkaan tiskaamassa. Siksi, jos jostain syystä ei olekaan mahdollista grillata ulkona, pitää olla varalla tällaisia yksinkertaisia reseptejä, kuten ”kanavuoka uunissa”. Tässä ateriassa yhdistellään kanan ja perunan lisäksi sinihomejuustoa ja parsakaalia, joiden maut toimivat yhdessä uskomattoman hyvin.

 

Kana-gorgonzola-kasvispannu uunissa

 

3  isoa broilerin rintafileetä

hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl  vehnäjauhoa
500 g  valmiita perunagnoccheja
1  iso sipuli ihan pienksi silputtuna
oliiviöljyä ja voita
1 dl  kuivaa valkoviiniä
0,5 dl  vehnäjauhoa
5 – 7 dl  kanalientä
150 g  hyvää sinihomejuustoa (gorgonzola, Saint Agur tai Peltolan blue)
2 – 3  kevätsipulia
300 g  parsakaalia
400 g  kirsikkatomaatteja

 

Leikkaa fileet puolta ohuemmiksi ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja nokare voita. Taputtele maustetut fileet kauttaaltaan vehnäjauhossa ja ruskista voi-öljy-seoksessa. Nosta ruskistetut fileet lautaselle odottamaan. Ruskista samalla pannulla perunagnocchit ja mausta ne suolalla. Nosta sitten myös gnocchit odottamaan.

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.


Jatka edelleen samalla pannulla pesemättä sitä, kuumenna tilkka oliiviöljyä ja nokare voita ja kuullota siinä sipuli. Kun sipuli alkaa olla pehmeää, kuumenna pannu melko kuumaksi ja possauta joukkoon valkoviini. Sekoittele kunnes viini on haihtunut. Lisää 0,5 dl vehnäjauhoa ja sekoitellen ruskista se sipuleiden joukossa. Kun jauho on saanut väriä, lisää kanalientä sen verran että pannulle muodostuu sopivan paksuinen kastike ja anna kastikkeen kiehua ihan pienellä lämmöllä viitisen minuuttia. Kun kastike alkaa olla valmista, lisää sinihomejuusto ihan pieninä muruina ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Sillä välin kun kastike kiehuu, pilko parsakaalin kukinnot pienemmiksi ja esikiehauta niitä suolalla maustetussa vedessä noin 4 - 5 minuuttia. Valuta parsakaalit. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.


 

Voitele uunivuoka tilkkasella oliiviöljyä. Levitä vuoan pohjalle ruskistetut perunagnocchit ja puolet kastikkeesta. Ripottele kastikkeen päälle kevätsipulisilppu, nosta ruskistetut kanafileet vuokaan vierekkäin ja kaada päälle loppu kastike. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit sekä parsakaalin kukinnot. Laita vuoka uunin keskitasolle ja paista noin 20 minuuttia kunnes tomaatit alkavat hajota ja parsakaalit saada väriä.
 

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Kiitos, tämähän on hyvä ohje broilerille, kun meillä on aina pakastimessa punalaputettua luomubroileria. Tässä yhdistyy kaikki hyvä: gnocchit, parsakaali, tomaatti ja sinihomejuusto :-)

Tuplaespresso kirjoitti...

Kanareseptejä ei ole koskaan liikaa ja parskaali toimii todella ihanasti sinihomejuuston kanssa.

Täällä on lisää meidän kanareseptejä

http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/p/kot-kot-kot-parhaat-kanabroilerireseptit.html