sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Pull-apart texmex tacopannu


Australialaisen Coles supermarketin resepteistä löytyy aina sopiva sovellettava juuri silloin, kun oma pää on ihan tyhjä eikä millään keksi mitä laittaisi. Tämä ”one pan dinner” on sieltä kotoisin ja kuten alkuperäisessäkin reseptissä, käytin valmista salsaa, valmista guacamolea (95% avokadoa), valmiita tortilloja, valmiiksi keitettyjä mustapapuja sekä säilöttyjä jalapenoja. Eikä yhtään hävetä, vaikka ruokabloggaaja olenkin. Kyllä siitä silti jäi vähän itsellekin tekemistä. Kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä itse, ainakaan jos laiskottaa.

 

Texmex tacopannu

2 rkl  oliiviöljyä

1  keltasipuli
1 tl  valkosipulijauhetta
2 tl  jeeraa
1 tl  savupaprikajauhetta
1 tl  kuivattua oreganoa
400 g  jauhelihaa
4 rkl  tomaattipyretä
150 g  kypsiä mustapapuja
1 - 2 tl  hienonnettua jalapenoa
3 rkl  hienonnettua tuoretta korianteria
6  isoa vehnätortillaa
200 g + 200 g  creme fraichea
200 - 250 g  juustoraastetta (cheddar-mozzarella)
1 tölkki  (noin 250 g) valmista salsaa (voimakkuus oman maun mukaan)
250 g  miniluumutomaatteja
tuoretta korianteria
1 tölkki valmista guacamolea (95% avokadoa)
 

Kuori sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää valkosipulijauhe, jeera, savupaprikajauhe sekä oregano ja keittele sekoitellen noin puoli minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää sitten tomaattipyree ja noin 1 dl vettä, sekoita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää kypsät, valutetut mustapavut ja keittele seosta vielä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi hienonnettu jalapeno sekä korianteri ja anna jäähtyä 15-20 minuuttia.

 


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele pannu (paistinpannu tai uunivuoka) öljyllä.

Aseta yksi tortilla työtasolle, levitä sen päälle ensin creme fraichea (näihin kuuteen tortillaan menee yksi tölkki creme fraichea), sitten 1/6 jauhelihaseoksesta ja lopuksi juustoraastetta. Kääri tortilla tiukalle rullalle. Tee samoin loput tortillat. Ota sitten yksi täytetty tortilla kerrallaan, tasoita päät ja leikkaa tortilla neljään yhtä suureen osaan. Asettele pienet tortillarullat pystyyn vuoan reunoille ja lopuksi kaada salsa niiden keskelle. Ripottele tortillojen pinnalle loppu juusto ja työnnä vuoka uuniin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.

 


Leikkaa miniluumutomaatit halki, kaada ne vuokaan salsan päälle ja sekoita. Lusikoi pinnalle pari teelusikallista creme fraichea ja viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile creme fraichen ja guacamolen kanssa.

 


Ei kommentteja: