tiistai 4. tammikuuta 2022

Mango tango trifle


Ruokaohjeita selaillessani löysin jälkiruoan jolla oli hauska nimi: mango tango. Ohjeesta ei kuitenkaan selvinnyt, mitä tämä ”tango” tarkoittaa, onko se jokin erityinen valmistusmenetelmä kuten jäätelö tai carpaccio tai pavlova, vaiko muuten vaan runollinen loppusointu. Lopulta huomasin että näitä ”mango tangoja” oli netissä vaikka kuinka paljon erilaisia, vanukkaita, sorbetteja, juustokakkuja, tiramisu, mousse ym ym. Missään muuallakaan ei ollut määritelty tätä tangoa. Ehkä se sitten on vain pelkkä kiva loppusointu? Siispä meilläkin nautittiin jälkiruoaksi mango tango trifleä, joka on juuri sopivan, mutta ei yhtään liian makea.  

 

Mango tango trifle

 

50 g  huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia

0,5 dl  sokeria
2  huoneenlämpöistä keltuaista (koko M)
3/4 dl  vehnäjauhoa
0,5 tl  leivinjauhetta
0,5 dl  huoneenlämpöistä maitoa

2  huoneenlämpöistä valkuaista (koko M)

3/4 dl  sokeria
1/4 tl  viinikiveä (ei ihan pakollinen)

1  kypsä mango

2 dl  vispikermaa
0,5 dl  sokeria
1 tl  vaniljasokeria
0,5 tl  hienoksi jauhettua kardemummaa
3 rkl  creme fraichea

 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauho sekä leivinjauhe. Vatkaa voi/margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa taikinan joukkoon sitten vuorotellen jauhoa ja maitoa kunnes seos on tasaista. Kaada taikina pienehköön leivinpaperoituun vuokaan ohueksi kerrokseksi ja tasoita pinta. Vatkaa valkuaiset (sekä viinikivi) ja sokeri napakaksi vaahdoksi ja levitä valkuaisvaahto taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista kakkupohja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes marengin pinta on hiukan saanut väriä. Jäähdytä kakkupohja.

Kuori mango ja leikkaa hedelmä paloiksi kiven ympäriltä. Leikkaa neljännes pieniksi kuutioiksi ja soseuta loput mangosta hiukan karkeahkoksi soseeksi. Vatkaa vispikerma ja sokerit vaahdoksi, mausta kardemummalla ja lopuksi sekoita creme fraiche vaahdon joukkoon.

Ota jäähtyneestä kakkupohjasta rengasmuotilla annoslasin kokoisia paloja ja paina ne lasien (4 kpl) pohjalle. Lusikoi kakun pinnalle kardemummakermaa ja sen päälle mangososetta. Toista kerroksia niin paljon kuin aineksia riittää ja viimeistele annokset mangokuutioilla.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

"tango" ruuista en olekaan kuullut;D Näyttää tosi herkulliselta. Täällä mangojen aika on ohi, mutta pakastin pussillisen sesongin aikana.

Tuplaespresso kirjoitti...

Enpä minäkään ole koskaan nähnyt yhdistettävän ruokaa ja tangoa, mutta on ihan kiva loppusuointu mangolle. Oli tosin niin lempeän makuinen, ettei ollut ainakaan mikään tulinen argentiinalainen tango vaan pikemminkin sellainen suomalainen tanssilavatango ;)