sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Halloumi - porkkanasalaatti



Tämä ihanan värikäs ja maukas salaatti ei ole yritys syödä kevyesti, eettisesti tai terveellisesti, vaan näitä aineksia yksinkertaisesti sattui olemaan kaapissa. Kaiken lisäksi salaatin eri komponenttien maut toimivat loistavasti keskenään. Jopa M tykkää kasvisruoasta niin kauan kuin se on rehellistä kasvisruokaa yrittämättä imitoida maitotuotteita, liha- tai kalaruokaa. Päivän proteiini tuli silti maitotuotteesta, pariloidusta halloumista. Paketin kyljessä kerrottiin tämän juuston sisältävän 21 g proteiinia 100 grammassa tuotetta, mikä on jopa hiukan enemmän kuin broilerin keskiarvo.


Halloumi-porkkanasalaattia kahdelle

6  isoa porkkanaa (jos on väriporkkanoita, käytä myös niitä)
muutama nokare voita ja hiukan juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

noin 60 g  rucolaa
2 rkl  kuorittuja pistaaseja
1  pieni punasipuli
2-3  kevätsipulia varsineen
pikkunippu tuoretta korianteria
1  avokado
tilkka sitruunamehua
2  appelsiinia
1 tl  punaviinietikkaa
1 tl  juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g  paketti maustamatonta halloumia
tilkka ruokaöljyä

Pese porkkanat huolella ja leikkaa jokainen pitkittäin 2-3 suikaleeksi. Hiero porkkanasuikaleiden pintaan voita, laita ne vierekkäin uunivuokaan. Valuta pinnalle hiukan hunajaa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kypsennä porkkanasuikaleet uunissa 200 asteessa 50-60 minuuttia.

Huuhtele rucolat ja jätä ne valumaan. Laita kaikki esikäsitellyt ainekset omiin kulhoihinsa odottamaan salaatin kokoamista. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianterin lehdet karkeasti. Halkaise avokado, irrota kivi, viipaloi sisus ja valuta pinnalle hiukan sitruunamehua estämään avokadon ruskettuminen. Leikkaa appelsiineista kuoret ja fileoi sisus kalvottomiksi lohkoiksi. Purista jäljelle jäänyt appelsiinin mehu juomalasiin, lisää joukkoon punaviinietikka, hunaja, suola sekä mustapippuri ja sekoita. Tämä on salaatin kastike eli appelsiinivinaigrette. Leikkaa halloumi puolen sentin viipaleiksi, sivele hiukan öljyä parilapannulle ja pariloi halloumiin ruskeat raidat.

Kokoa salaatti. Levitä vuoan pohjalle ensin rucola ja asettele muut ainekset rucolan päälle. Viimeistele appelsiinivinaigrettella.


Ei kommentteja: