torstai 21. maaliskuuta 2019

Ankkapiiras


Koska ostamani ankanrinnat myytiin kahden kappaleen pakkauksessa, paistoin ne molemmat samanaikaisesti. Toisesta tuli togarashi –ankkasalaatti (katso edellinen päivitys) ja toinen päätyi seuraavana päivänä ankkapiirakaksi. Piiraan sisältö valmistettiin sen mukaan, mitä kaapista ja jääkaapista löytyi, ja minkä ainesten maut toimivat keskenään. Täytteen levitin voideltuun uunivuokaan ja päällystin sen ohuella voitaikinakuorella. Kaiken kaikkiaan tästä tuli varsin täyttävä annos neljälle.


Ankkapiiras

1 dl  risottoriisiä
1 rkl  voita + 1 rkl  oliiviöljyä
1 iso  keltasipuli
1  fenkoli
1  kypsä ankanrinta (kypsennyksestä enemmän eilisessä päivityksessä)
1  appelsiini
1 tl  kiinalaista viismaustetta
tarvittaessa hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
voitaikinaa
1  kananmuna voiteluun

Keitä risottoriisi miedosti suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori keltasipuli ja leikkaa se sekä fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla voi sekä oliiviöljy ja kuullota siinä sipuli ja fenkoli. Lisää ihan pieneksi kuutioitu ankanrinta ja sekoittele kunnes kaikki ainekset ovat lämmenneet. Lisää kalvottomaksi kuorittu appelsiini pieninä paloina sekä kypsä risottoriisi ja sekoita hyvin. Mausta viismausteella, sekoita hyvin ja maista. Lisää suolaa ja/tai mustapippuria jos on tarpeen.

Voitele uunivuoka ja levitä täyte vuoan pohjalle. Leikkaa voitaikinasta vuoan kokoinen kansi ja tee siihen pieniä reikiä joista höyry pääsee ulos. Nosta voitaikinakansi täytteen päälle, voitele se vatkatulla kananmunalla ja paista uunissa 180 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on kullankeltainen.

Anna piiraan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen leikkaamista. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja: