torstai 28. maaliskuuta 2019

Suklaapuuro , klassikko vuosikymmenten takaaJollain ruokasivustolla satuin näkemään suklaapuuron nimen ja kuvan. Mietittiin siinä sitten M:n kanssa, koska kumpikaan on viimeksi syönyt suklaapuuroa. Ei ainakaan pariin vuosikymmeneen, todennäköisesti siitä on paljon pidempikin aika. Ehkä joskus kouluikäisenä? Edellisestä kerrasta oli joka tapauksessa niin pitkä aika, että oli jo korkea aika tehdä sitä uudestaan.


Suklaapuuro
(ja sen parantelu ihan uudelle tasolle)

1 l maitoa
1/4 tl suolaa
1 dl mannasuurimoita
0,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta (van Houten)

Kaada maito (pinnoitettuun) kattilaan, lisää suola ja kuumenna kiehumispisteeseen. Sillä välin sekoita keskenään mannasuurimot, sokeri sekä kaakaojauhe. Kun maito kiehuu, siivilöi kuiva-aineseos joukkoon. Siivilän kautta siitä syystä, ettei puuroon jäisi kokkareita. Keitä puuroa miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen noin 8 minuuttia, minkä jälkeen siirrä kattila pois lämmöltä, laita kansi päälle ja anna hautua vielä joitain minuutteja.

Periaatteessa puuro on tällaisenaan hiukan jäähdyttyään valmista nautittavaksi maidon kanssa. Kannattaa kuitenkin nähdä hiukan lisävaivaa ja vatkata puuro kuohkeaksi, sillä se on paljon parempaa kuin pelkkä keitetty suklaapuuro. Lisukkeena voi käyttää banaania, vadelmaa tai mikä omasta mielestä sopii suklaan kanssa.

arkisuklaapuuro4 kpl (noin 70 g) Pätkis suklaata

Jos sitten halutaan nostaa puuro ”nextille levelille”, tehdään suklaapuurosta minttusuklaapuuro. Otetaan neljä tavallista Pätkis -patukkaa ja kuoritaan paperit pois. Suklaat veistellään kohtalaisen ohuiksi lastuiksi ihan tavallisella ruokaveitsellä ja sekoitetaan vielä lämpimän puuron joukkoon sulamaan. Lopuksi puuro pätkislastuineen vatkataan kuohkeaksi sähkövatkaimella samalla tavalla kuin marjapuuro. Voi koristella vaikka strösselillä, jos haluaa. Tämä vasta onkin nam!

juhlasuklaapuuro

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...


Suklaapuuron keittämisestä- ja syömisestä on vierähtänyt useampi vuosikymmen, makumuisti kertoi, että hyvää se on.
Kaupassa näkyi olevan valmiita Suklaapuuromannasuurimoita, mutta
itse se tehdään ja parannellaan jollain herkulla.
Kiitos retro-ohjeesta

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitäpä sitä, retroa ;)
Vaikka lapsilla eri puolilla Suomea on erilaisia lempiruokia, suklaapuuro lienee kuitenkin ollut kaikille yhteinen.

Jael kirjoitti...

Oi tämä tuo niin lapsuuden mieleen:)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jael
Olisiko siinä tämän viikonlopun jälkiruoka?