torstai 29. joulukuuta 2016

Nyt loppui jouluruokien syöminen!



Joulu on nyt ohi. Ei enää vähään aikaan kalaa, ei possua, ei laatikoita, eikä mitään mikä muistuttaa jouluruoista. Päivän ruokalistalla oli nyt siis jotain täysin muuta eli parmesaanikanaa ja parmesaanikukkakaalia. Helppoa, nopeaa ja maukasta. Salaatin ehtii tekemään sillä välin kun lihat ja kukkakaalit paistuvat uunissa. Salaatissa tällä kertaa avokadoa ja klementiiniä.



Parmesaanikanaa ja –kukkakaalia

400 g broilerin rintafileitä
1 pienehkö kukkakaali
1 raastettu valkosipulinkynsi
100 g sulatettua voita
1 dl korppujauhoa
2 dl hienoksi raastettua parmesaania
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita raastettu valkosipulinkynsi sulatettuun voihin. Sekoita keskenään korppujauho, parmesaaniraaste, persilja, basilika, suola sekä mustapippuri.

Leikkaa broilerinfileet noin tulitikkulaatikon kokoisiksi paloiksi ja irrota kukkakaalista suunnilleen samankokoisia kukintoja. Dippaa broilerin- ja kukkakaalinpalat ensin voisulaan ja sen jälkeen kierittele ne korppujauhoseoksessa. Laita palaset vieri viereen uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes sisus on kypsä ja pinta kauniisti ruskistunut.


Ei kommentteja: