maanantai 28. marraskuuta 2016

Erilainen poro 4 - poroa, katajanmarjakastiketta ja puikulaperunaa



”Ei sitten menty isänpäivänä ulos syömään, vaan päätit laittaa ihan kotiruokaa…”, huomautti M.
”Näin kävi”, vastasin, mihin M totesi vain, että
”Hyvä. Mistä ravintolasta edes saisi tällaista herkkuannosta!”

Lautaselle oli laitettu siis prässättyä poronkieltä (resepti 25.11.), savustettua poronmaksamoussea (resepti 26.11.), poropalttua (resepti 27.11.) sekä katajanmarja-puolukka-punaviinikastiketta, puikulaperunamuusia. friteerattuja puikulaperunankuoria, tuoretta meiramia sekä jallupuolukoita (resepti täällä). Ei paha…


Katajanmarja-puolukka-punaviinikastike porolle

2 porkkanaa
1 purjo
2 sellerinvartta
2 salottisipulia
15 katajanmarjaa
2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1 pullo (75 cl) punaviiniä
5 dl demi glacea
suolaa
mustapippuria
0,5 dl paseerattua puolukkaa

Pilko porkkanat, purjo, selleri ja sipuli sormenpään kokoisiksi paloiksi, murskaa hiukan katajanmarjoja ja paahda näitä kattilassa voin ja rypsiöljyn seoksessa. Lisää sokeri ja punaviini ja keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on suunnilleen puolet.

Lisää demi glace ja jatka keittämistä kunnes kastike on kiehunut edelleen noin puoleen ja se on todella paksua.

Mausta suolalla ja mustapippurilla ja siivilöi kastike.

Lopuksi sekoita kastikkeen joukkoon puolukkasose ja kiehauta kastike vielä kerran juuri ennen tarjoilua.

Jos kastiketta jää, sen voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.


Ei kommentteja: