Hulluilta
Päiviltä ostettu jokirapupyrstöpurkki lähestyi viimeistä käyttöpäiväänsä, joten
oli korkea aika valmistaa siitä jotakin hyvää. Jokirapu tai katkarapu ja parsa
on hyväksi todettu yhdistelmä ja päädyin tekemään niistä piirakan. Kaapissa oli
varmaankin juuri tätä varten ostettu lasitölkki valkoista parsaa eikä puuttunut
muuta kuin juustoraaste ja tilli. Siispä ne kaupasta ja töpinäksi.
Jokirapupiirakka (ja parsaa myös)
Piirakkapohja
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää
maitoa
1 muna
Paloittele voi kulhoon kuutioiksi, mittaa sinne jauhot
ja nypi ne sormin murumaiseksi. Lisää kylmä maito ja siihen vatkattu muna sekä
suola ja sekoita taikina. Laita se jääkaappiin pariksi tunniksi ennen käyttöä.
Täyte
1 prk (200 g) kuorittuja
jokiravun pyrstöjä
1 prk valkoista
parsaa paloiteltuna
1 kevätsipuli
viipaloituna
3 kananmunaa
2 dl kermaa
hienoa
merisuolaa
valkopippuria
myllystä
chilihiutaleita
maun mukaan
puoli nippua tilliä
hienonnettuna (ei sitä ruukkutilliä, vaan jotain jossa on maku)
125 g mozzarellaraastetta
Valuta jokiravut ja puristele niistä ylimääräinen
neste pois. Valuta parsat ja pätki ne parin sentin paloiksi. Viipaloi
kevätsipuli ja hienonna tilli. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne
rikki. Sekoita niiden joukkoon kerma sekä mausteet, tillisilppu ja
juustoraaste.
Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele
pohja, laita päälle leivinpaperi ja paistokuulat (tai herneet tms) ja esipaista
225°C uunissa n. 12 minuuttia. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia
ennen täytteiden laittoa. Poista paistokuulat ja ripottele ravut, parsa ja
kevätsipuli tasaisesti vuokaan. Sekoita kerma-munaseos ja kaada se myöskin
tasaisesti vuokaan. Paista 225°C noin 15 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä
vartin verran ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti