maanantai 23. helmikuuta 2015

Yrttinen ricottavanukas alkupalaksi




Pehmeä, kylmänä tarjoiltava ricottavanukas on kuin luotu viikonloppuaterian alkupalaksi. Tärkein ainesosa, ricotta, tulee kuitenkin valita huolella. Tämä ruoka ei onnistu kuivasta, kuutioksi puristetusta juustomassasta, jollaisia myös on kaupan. Ricottan tulee olla mahdollisimman pehmeää ja kosteaa.


Ricottavanukas

1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
hiukan chilijauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna (koko L) keltuainen ja valkuainen erikseen
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kuohukermaa
200 g mahdollisimman pehmeää ricottaa
valmiin vanukkaan päälle
hiukan hienonnettuja yrttejä
raastettua sitruunankuorta
hippunen chilijauhetta

Sekoita ensin keskenään parmesaaniraaste sekä hienonnetut yrtit. Lisää sitruunankuori, chilijauhe (määrä maun mukaan) sekä suola ja sekoita huolella. Vatkaa keskenään kananmunankeltuainen, öljy sekä kuohukerma ja lisää seos maustetun parmesaanin joukkoon. Vatkaa sitten seokseen tuore, pehmeä ricotta ja lopuksi kääntele joukkoon vaahdoksi vatkattu valkuainen.

Voitele 2-3 annosvuokaa ruokaöljyllä ja tasaa vanukas vuokiin. Kypsennä uunissa 180 asteessa vesihauteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä annokset ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Onpa ihana ohje! Epähuomiossa ostin viikonloppuna sitä kuutio-ricottaa, ja oli todellakin ihan eri tuote kuin normaalisti: kuiva, kova klöntti, jota ei meinannut saada edes hajalle.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ken sellaisen ricottatiiliskiven on kerran ostanut, ei takuuvarmasti erehdy ostamaan toista kertaa...