Uunijuureksia
on totuttu pitämään lähinnä lisäkkeenä, mutta paahdetuista kasviksista tulee
helposti myös ruokaisa, lämmin salaatti ihan sellaisenaankin syötäväksi.
Paahtamiseen kuluu oma aikansa, mutta muuten salaatti on käytännössä ”syömistä
vaille valmis” kunhan juurekset ovat hetken saaneet jäähtyä. Jääkaappiin jää usein pieniä paloja juureksia, joista tällaisen salaatin voi valmistaa.
Uunijuuressalaatti
1
peruna
1
porkkana
puolikas
kyssäkaali
pieni
pala juuriselleriä
1
päärynä
ruokaöljyä,
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
erilaisia
vihreitä salaatinlehtiä
pähkinöitä
(cashew, saksanpähkinä, pistaasi tms)
parmesaanilastuja
lehtipersiljaa
lehtipersiljaa
vinaigrette
1
rkl oliiviöljyä
1
rkl balsamiviinietikkaa
1/4
tl hunajaa
1/4 tl suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
Leikkaa
juurekset sekä päärynä haarukkapaloiksi ja levitä palat ruokaöljyllä voideltuun
uunivuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä ripauksella sokeria ja pirskottele
lopuksi kasvisten päälle vielä hiukan öljyä. Kypsennä uunissa 200 asteessa
45-60 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsät. Jäähdytä hiukan ennen
salaatin kokoamista.
Vuoraa
salaattilautanen erilaisilla vihreillä ja pirskottele päälle vinaigrettea. Lisää
paahdetut juurekset, pähkinät, parmesaanilastut sekä lehtipersilja ja mausta vielä kevyesti
vinaigretella.
4 kommenttia:
Miksiköhän se tuntuu niin vaikealta ajatella ateriaa ilman lihaa tai kalaa ? Tämä eväs on varmasti mahtavan makuinen ja sitä voi varioida loputtomasti.
Kieltämättä teki mieli ripotella tähän vähän jotain kinkkua, mutta tämä toimi pelkillä kasviksilla oikein hyvin ;)
Tärkeintä kuitenkin oli maustaa juurekset hyvin ja viimeistellä annos vinaigrettella. Parmesaanilastutkin antoivat hyvän umamin.
Tää on juuressalaatti 2.0! Minä olen vähän ryydittänyt perussalaatteja paahdutuilla juureksilla, mutta tässä on menty asian ytimeen!
Tuli kuin huomaamatta aika tukeva salaatti, vaikka annos ei ollut koolla pilattu :)
Lähetä kommentti