Meritaimenesta
jäi vielä pieni pala, mutta ei riittävästi lounaaksi kahdelle. Siispä sulatin pakasteesta
lisäksi 100 grammaa kypsentämättömiä jättikatkaravunpyrstöjä ja valmistin näistä
kalapyöryköitä. Kalapyöryköille tuli hyvä kastike jatkamalla
Mutti tomaattimurskaa sopivilla aineksilla.
Kalapyörykät tomaattikastikkeessa
kalapyörykät
noin 200
g ruodotonta meritaimenta (lohikin käy)
100
g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä
1
tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1
tl raastettua appelsiininkuorta
3
rkl panko leipämuruja
1
rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1
tl osterikastiketta
1
rkl tomaattipyreetä
1
dl kermaa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
kastike
1
rkl oliiviöljyä
1
salottisipuli pieninä kuutioina
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tl raastettua tuoretta inkivääriä
1
dl kuivaa sherryä
3
rkl kalakastiketta
1
tölkki (400 g) Mutti tomaattimurskaa
1
rkl sokeria
1
dl kalalientä (tai vettä)
maun
mukaan suolaa ja mustapippuria
Sekoita
kalapyöryköitä varten inkivääri, appelsiininkuori, pankomurut, lehtipersilja,
osterikastike sekä tomaattipyree. Anna seoksen makuuntua 15-30 minuuttia ennen
käyttöä. Laita kalat sekä katkaravunpyrstöt monitoimikoneen kulhoon ja
käynnistä leikkuri. Hienonna kunnes massa on pehmeää ja tasaista. Lisää
kalamassan joukkoon leivänmuru-mausteseos ja sekoita. Lisää lopuksi kerma
kapeana nauhana koneen koko ajan käydessä. Jos massa tuntuu kovin sitkeältä,
lisää hiukan kermaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kalamassa
jääkaappiin odottamaan kypsentämistä.
Kuumenna
oliiviöljy kattilassa ja lisää sinne sipuli sekä valkosipuli. Kuullota
sipuleita kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää inkivääri ja kuullota vielä hetken.
Lisää sherry, sekoita hyvin ja keitä nestettä kokoon sen verran että sherry on
lähes kokonaan haihtunut. Lisää tomaattimurska, sokeri sekä kalaliemi ja keitä
kastiketta 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos kastike paksuuntuu liikaa,
lisää hiukan kalalientä tai vettä. Mausta kastike suolalla sekä
mustapippurilla.
Ota
kalamassa jääkaapista ja muodosta siitä kahden lusikan avulla pieniä pyöryköitä
(yhteensä 8-10 kpl). Kypsennä kalapyöryköitä tomaattikastikkeessa 4-5 minuutin
ajan.
3 kommenttia:
Ihanaa saada näitä erilaisia kalapyörykkäohjeita. Lisäsin ohjeesi omiin suosikkeihini, maistuu jo lukiessa herkulliselta. Onneksi pakkasessa on vielä haukea syksykalastuksen jäljiltä.
Nam,tomaattinen pohja sopii niin hyvun kalapullille(ja keitolle)
Tölkki tomaattimurskaa pitää aina olla kaapissa ;)
Lähetä kommentti