Kun
ei oikein ehdi kauemmas ruokaostoksille ja ruokaa pitäisi kuitenkin laittaa, mennään
tietenkin lähikaupasta ostamaan jotakin. Onneksemme kotikulmillamme on hyvä ja
palveleva lähikauppa, K-market Pietari (huom! ei ole maksettu mainos), jossa on
pienestä koostaan huolimatta todella hyvä valikoima. Kiitos siitä osaavalle
kauppiaalle Pikku-Mikolle, joka myös kuuntelee asiakkaidensa toiveita ja
mahdollisuuksiensa mukaan myös toteuttaa niitä. Kauppa huomioi sesongit, kuten
nyt kanttarellit tai viime syksynä ravut, ja tarjoaa jopa pientuottajien
laatutuotteita huolimatta hyvin rajallisesta hyllymetritilasta.
Kävelin
kauppaan ja koriin päätyi kotimaista karitsan jauhelihaa, tuoreita
kanttarelleja (joo joo, tiedetään että siinä on vain yksi t, mut ku...) ja
suomalaista tuoretta pinaattia, piirakkataikina sekä tuorejuustoa. Tuloksena
niistä syntyi maukas karitsanjauheliha-kanttarellipiirakka.
Karitsanjauheliha-kanttarellipiirakka
1
pkt piirakkataikinaa (400 g)
400g karitsan jauhelihaa
200g tuoretta pinaattia
1
rasia kanttarelleja (n 200 g)
1
pss pakasteherneitä
2
kpl kesäsipulia varsineen
100g kreikkalainen valkosipuli
–tuorejuusto
100g mustapippuri-tilli tuorejusto
2
kpl kananmunia
suolaa
mustapippuria myllystä
Pese
ja laita tuore pinaatti siivilään. Laita kattilan pohjalle vähän vettä, aseta
siivilä kattilan päälle siten, että se ei ota kiinni veteen. Peitä kattilan
kannella ja anna kiehua kunnes pinaatti on höyryttynyt. Näin pinaatti ei kostu
niin, että se vetistäisi täytteen. Pilko sipuli ja leikkaa varret renkaiksi.
Ruskista pannulla jauheliha ja lisää pilkottu sipuli ja kuullota myös se.
Mausta suolalla ja lisää vähän mustapippuria. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja
lisää lopuksi sipulin varret ja pakasteherneet. Anna jäähtyä ennen kuin sekoitat
joukkoon vatkatut munat.
Sulata
piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli toinen levy piirakkavuoan kokoiseksi ja
painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
Lisää täyte vuokaan ja painele toinen levy kanneksi. Poista ylimääräinen
taikina reunoilta. Pistele haarukalla myös kansi, sivele munalla ja paista
uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 min kunnes pinta näyttää hyvältä. Tarjoile raikkaan jäävuorisalaatin kera.
2 kommenttia:
Hmm, nam :) Todella herkullisen kuuloinen ohje!
Karitsanjauhelihasta ja kant(t)arelleista ei voi tulla muuta kuin hyvää :) Ja piirakka on aina hyvä vaihtoehto kun ei keksi mitä laittaisi ruoaksi.
Lähetä kommentti