PPPP = possunposkiparsapastaa
Ja
jotta ruoan nimessä olisi vähintään riittävästi p-kirjaimia, possu oli ”porco pretoa” eli mustaa possua, pasta
maustettu peperoncinilla ja
lisäkkeenä parmesaaniraastetta sekä paistettuja punaisia tomaatinpuolikkaita.
Alun
perin meidän piti laittaa ruoaksi possunposkia, parsaa ja hollandaisekastiketta
kahdelle. Ostettiin Hietalahden kauppahallin ”Nice to meat Helsinki” –kauppiaalta
ranskalaisen mustan possun poskia. Ne esikypsennettiin uunissa yön yli 100
asteessa sipulilla, porkkanalla. valkosipulilla. suolalla, mustapippurilla ja
laakerinlehdellä maustetussa vedessä. Aamulla huomattiin että ostettaessa 400
grammaa painaneet possunposket olivat kutistuneet esikypsennyksessä 240 grammaan
ja haudutusliemessä oli aivan mahtava lihaliemen väri ja aromi. Kun posket
lämmittää nopeasti erittäin kuumalla pannulla parsan ja kastikkeen kaveriksi ja
tarjoilee lisänä tomaatticonfitia, niin siinä on loistava kahden hengen
päivällinen. Vaan kun yllätysvieras ilmoitti tulostaan, menu meni uusiksi ja
yhtäkkiä löytyi käyttöä viime vuonna joululahjaksi saadulle
peperoncinipastalle, ”La Campofilone”n valmistamalle fettuccine al
peperoncinolle. Täytyykin muistaa lahjan antajalta kysellä, mistä tätä erinomaista pastaa saisi
ostaa lisää. Mausteena käytetty peperoncini oli juuri sopivan vahvaa antamaan
koko aterialle makua ja terävyyttä. Voisinpa jopa väittää että tämä oli lopulta parempi ja maukkaampi ateria kuin se mitä ensin suunnittelimme.
Ohjeen
mustan possun liha on korvattavissa ylikypsällä naudanlihalla (lapa, niska,
rinta) ja peperoncinipasta tavallisella nauhapastalla, kunhan kypsään pastaan
jauhaa lisäksi chiliä mausteeksi.
Possunposkiparsapastaa
240-250 g ylikypsää
(mustan) possun lihaa
1 nippu vihreää parsaa
250 g peperoncinilla
maustettua kapeaa nauhapastaa
2 dl uunissa puolikuivattuja tomaatteja
1 dl
parmesaaniraastetta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
ripaus suolaa
Kuori parsat ja keitä
niitä suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä noin 12
minuuttia. Parsan pitää olla hiukan hampaissa rouskuvan rapeaa, mutta ei raakaa.
Leikkaa keitetyt parsat parin sentin palasiksi ja laita jääveteen odottamaan. Säästä
parsojen keitinvesi (lisäsin siihen myös possunposkien mausteliemen). Revi ylikypsä
liha säikeiksi, kuumenna kattilassa öljy ja voi ja lämmitä siinä liha,
parsanpalat ja tomaatit. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
parsa-mausteliemessä ja sekoita kypsä, valutettu pasta muiden ainesten joukkoon. Mausta
lautasella parmesaanilla (ja suolalla jos on tarvis).
4 kommenttia:
no tässähän on kyllä kaikki mun elämässä rakastamat asiat kohdallaan :-)
Ei ollut valittamista yllätysvieraallakaan :)
Oi nam! Pastaa, possua ja kaikkea muuta herkullista. Pastaa voisin helposti syödä vaikka päivittäin!
Tällä lautasella maku on kaiken lisäksi vielä enemmän kuin osiensa summa :)
Lähetä kommentti