Burrito kuulostaa texmexiltä, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Tortillaanhan voi kääriä ihan mitä tahansa. Meillä oli pakasteessa pussillinen kypsentämättömiä isoja ja maukkaita vannamei –katkarapuja, joten niiden kaveriksi ostettiin pari avokadoa, korianteriruukku ja isoja vehnätortilloja. Kastikkeeksi sekoitin Rhode Island –kastikkeen. Reseptistä tulee kuusi katkarapuburritoa.
Katkarapuburritot
katkaravut ja marinadi
Sulata katkaravut ja valuta ne. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ihan hienoksi. Hienonna korianterinlehdet. Sekoita keskenään kaikki marinadin ainekset ja lopuksi pyörittele sulatetut katkaravut siinä. Anna katkarapujen marinoitua seoksessa tunnin tai pari ennen kypsentämistä.
Sekoita kaikki Rhode Island -majoneesikastikkeen ainekset yhteen.
Leikkaa kurkku 5-8 cm pitkiksi, melko ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuelti ja nypi korianterista kaikki lehdet. Halkaise, kuori ja viipaloi avokadot. Kypsennä marinoidut katkaravut kuumalla pannulla. Lisää suolaa jos on tarvis.
Levitä tortillan keskelle kastiketta, sen päälle ruukkusalaattia ja kaikkia muita täytteitä sekä hiukan sitruunamehua ja kääri tortilla tiukalle rullalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti