keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Katkarapuburritot


Burrito kuulostaa texmexiltä, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Tortillaanhan voi kääriä ihan mitä tahansa. Meillä oli pakasteessa pussillinen kypsentämättömiä isoja ja maukkaita vannamei –katkarapuja, joten niiden kaveriksi ostettiin pari avokadoa, korianteriruukku ja isoja vehnätortilloja. Kastikkeeksi sekoitin Rhode Island –kastikkeen. Reseptistä tulee kuusi katkarapuburritoa.


 

Katkarapuburritot

katkaravut ja marinadi

400 g  isoja kuorettomia pakastekatkarapuja
0,5 dl  oliiviöljyä
1,5 rkl  sitruunamehua
0,5 tl  hienoa merisuolaa
2  valkosipulinkynttä
puoli ruukkua  korianteria (vain lehdet)
0,5 tl  chilirouhetta
0,25 tl  rouhittua mustapippuria
 
Rhode Island kastike
1 dl  hyvää majoneesia (Hellmanns)
1 dl  creme fraichea
3 rkl  ketsuppia
2 rkl  tomaattipyreetä
1 rkl  sriracha chilikastiketta
1 rkl  konjakkia
0,5 tl  suolaa
10 kierrosta  mustapippuria myllystä
 
Burritot
1 pakkaus (= 6 kpl)  isoja vehnätortilloja
1  ruukkusalaatti
puolikas kurkku
3  kevätsipulia
puoli ruukkua  korianteria (vain lehdet)
2  avokadoa
0,5 dl  kiehautettuja pakasteherneitä
puolikas sitruuna
 


Sulata katkaravut ja valuta ne. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ihan hienoksi. Hienonna korianterinlehdet. Sekoita keskenään kaikki marinadin ainekset ja lopuksi pyörittele sulatetut katkaravut siinä. Anna katkarapujen marinoitua seoksessa tunnin tai pari ennen kypsentämistä. 

Sekoita kaikki Rhode Island -majoneesikastikkeen ainekset yhteen.

Leikkaa kurkku 5-8 cm pitkiksi, melko ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuelti ja nypi korianterista kaikki lehdet. Halkaise, kuori ja viipaloi avokadot. Kypsennä marinoidut katkaravut kuumalla pannulla. Lisää suolaa jos on tarvis.

Levitä tortillan keskelle kastiketta, sen päälle ruukkusalaattia ja kaikkia muita täytteitä sekä hiukan sitruunamehua ja kääri tortilla tiukalle rullalle.

 

Ei kommentteja: