Ruokaohjeita selaillessani löysin jälkiruoan jolla oli hauska nimi: mango tango. Ohjeesta ei kuitenkaan selvinnyt, mitä tämä ”tango” tarkoittaa, onko se jokin erityinen valmistusmenetelmä kuten jäätelö tai carpaccio tai pavlova, vaiko muuten vaan runollinen loppusointu. Lopulta huomasin että näitä ”mango tangoja” oli netissä vaikka kuinka paljon erilaisia, vanukkaita, sorbetteja, juustokakkuja, tiramisu, mousse ym ym. Missään muuallakaan ei ollut määritelty tätä tangoa. Ehkä se sitten on vain pelkkä kiva loppusointu? Siispä meilläkin nautittiin jälkiruoaksi mango tango trifleä, joka on juuri sopivan, mutta ei yhtään liian makea.
Mango tango trifle
50 g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2 huoneenlämpöistä valkuaista (koko M)
1 kypsä mango
Kuori mango ja leikkaa hedelmä paloiksi kiven ympäriltä. Leikkaa neljännes pieniksi kuutioiksi ja soseuta loput mangosta hiukan karkeahkoksi soseeksi. Vatkaa vispikerma ja sokerit vaahdoksi, mausta kardemummalla ja lopuksi sekoita creme fraiche vaahdon joukkoon.
Ota jäähtyneestä kakkupohjasta rengasmuotilla annoslasin kokoisia paloja ja paina ne lasien (4 kpl) pohjalle. Lusikoi kakun pinnalle kardemummakermaa ja sen päälle mangososetta. Toista kerroksia niin paljon kuin aineksia riittää ja viimeistele annokset mangokuutioilla.
2 kommenttia:
"tango" ruuista en olekaan kuullut;D Näyttää tosi herkulliselta. Täällä mangojen aika on ohi, mutta pakastin pussillisen sesongin aikana.
Enpä minäkään ole koskaan nähnyt yhdistettävän ruokaa ja tangoa, mutta on ihan kiva loppusuointu mangolle. Oli tosin niin lempeän makuinen, ettei ollut ainakaan mikään tulinen argentiinalainen tango vaan pikemminkin sellainen suomalainen tanssilavatango ;)
Lähetä kommentti