keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Banaanimuffinit airfryerilla hävikkiviikon herkuksi


Jos keittiöstä löytyy pari mustanpuhuvaa banaania, niistä tulee hyvät muffinit. Tällä kertaa kokeilin kypsentää leipomukset airfryerilla. Vaikka ulkomuoto ei hurmaakaan, tuli niin kuohkeita ja hyviä muffineita, että täytyy jatkaa makukokeiluja samalla paistotavalla.


 

Banaanimuffinit airfryerilla

(12 muffinia) 

2  kypsää banaania

120 g  vehnäjauhoa
1 tl  leivinjauhetta
0,5 tl  ruokasoodaa
2 tl  vaniljasokeria
50 g  fariinisokeria
1  kananmuna
0,5 dl  rypsiöljyä
0,5 dl  piimää

 

Kuori ja soseuta banaanit. Mittaa kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä fariinisokeri ja sekoita ne huolella. Tee seoksen keskelle kuoppa, johon lisäät kananmunan, rypsiöljyn sekä piimän. Sekoita ainekset vatkaamatta. Lisää lopuksi banaanisose ja sekoita se taikinan joukkoon.

Ota esiin muffinvuoat. Jos käytät paperivuokia, tee niistä (vähintään) kaksinkertaisia, koska muffinipelti ei nyt ole niitä tukemassa. Silikonivuoat pysyvät paremmin muodossaan. Jaa taikina tasan 12 vuokaan. Esilämmitä airfyeria muutaman minuutin ajan 180 asteessa. Ota sitten kuuma kori ulos ja nosta sinne 6 vuokaa. Kypsennä muffineja 180 asteessa 8-10 minuuttia. Nosta valmiit muffinit ulos ja paista samoin toiset 6. Paistoaika riippuu koneen tehosta. Nämä kypsyivät 10 minuuttia per korillinen.

Valmiit muffinit ovat airfryerin kuuman ilmankierron jäljiltä melkoisen muotopuolia, mutta ei sillä väliä koska maku on erinomainen.

 

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mun on kyllä pakko hankkia AirFryer, ongelma vaan on minne sen laittaisi kun ei ihan pieni laite, mutta kai sellaisellekin löytyisi tilaa.

Tuplaespresso kirjoitti...

Se on ihan yllättävän käyttökelpoinen kapistus paljon muuhunkin kuin ranskanperunoiden lämmittämiseen :)

Unknown kirjoitti...

Huikean hyvä laite