On aika palailla kesälomilta takaisin arkeen.
Broileri on kyllä nopeaa arkiruokaa. Puolessa tunnissa valmistui neljän hengen ”kana”-ateria, tai no, lisätään aikaan viisi minuuttia joka kului peston valmistamiseen. Kotitekoinen pesto on vaan niiiiin paaaaaljon parempaa kuin yksikään kaupan pesto, joista jotkut ainakin minun suussani maistuvat todella tunkkaisilta. Kun broileri oli uunissa ja siiklit kypsymässä kattilassa, niin odotellessa ehti vielä pyöräyttää lisukkeeksi pienen salaatin.
Tähän ruokaan on paras käyttää
broilerin luuttomia ja nahattomia reisipaisteja, jotka kypsyvät tosi meheviksi.
Maustamattomia tietenkin ehdottomasti, joskin ne ovat melkein aina lopussa jos
menee ruokakauppaan vasta myöhään iltapäivällä. Kuudensadan gramman paketissa
on 6-7 reisipaistia, joka riittää oikein hyvin tähän ruokaan.
Noin puolen tunnin pestokana
Pesto
pieni ruukku basilikaa
(vain lehdet)
puoli kourallista
korianterin lehtiä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl (paahtamattomia
pistaaseja ja) cashewpähkinöitä
noin 0,5 dl hyvää
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
myllystä
(ripaus sokeria, muutama
tippa balsamiviinietikkaa)
Laita kutterin kulhoon
basilikan ja korianterin lehdet, parmesaaniraaste sekä pähkinät. (En siis käyttänyt pinjansiemeniä, koska ensinnäkin ne olivat minulta lopussa ja
toiseksi ne ovat ihan törkeän kalliita joten enpä viitsinyt lähteä kauppaan niitä ostamaan. Pähkinät ajavat tässä reseptissä ihan
saman asian.) Käynnistä kutteri ja anna terien soseuttaa ainekset samalla kun
lirutat joukkoon oliiviöljyä. Lopuksi mausta pesto suolalla sekä
mustapippurilla. Mikäli pesto jäi kovin kitkeräksi (yrtit voivat joskus tehdä
sellaista), tasapainota maku ripauksella sokeria ja balsamicoa.
600
g maustamattomia broilerin paistileikkeitä
runsas puoli teelusikallista pestoa jokaista paistileikettä kohden
3-4
viipaletta parmankinkkua
(hiukan
suolaa ja mustapippuria)
Leikkaa
paistileikkeiden reunoilta valkoinen rasva pois mikäli niissä sellaista vielä
on. Irrota parmankinkkuviipaleet toisistaan ja leikkaa ne pitkittäin kahteen
osaan. Laita pieni lusikallinen pestoa paistileikkeen sisäpinnalle, kääri liha
rullalle ja kieritä parmankinkkusuikale sen ympärille. Asettele paistikääryleet
voideltuun uunivuokaan väljästi vierekkäin saumapuoli alaspäin ja kypsennä uunissa 200
asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Pestossa ja parmankinkussa
on sen verran suolaa ja makua, että ruoka ei välttämättä tarvitse enää lisää
suolaa tai mustapippuria, mutta jokainen voi lisätä itse jos siltä tuntuu.
Tarjoile
peston, uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti